Són efectius els tractaments contra la Covid-19 per a reduir la mortalitat?

Un de cada 100 contagiats per coronavirus perd la vida per la malaltia a Espanya.

VÍDEO | Són efectius els tractaments contra la Covid-19 per a reduir la mortalitat?

Els hospitals valencians tornen a viure “moments de tensió”, segons ha apuntat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i registren xifres d’ingressos en planta i en la unitat de cures intensives ja superiors als pitjors moments de la primera onada de la pandèmia de març i abril.

A Espanya, la letalitat de la Covid-19 és ara mateix de vora l'1%; és a dir, un de cada 100 contagiats perd la vida per la malaltia. És més o menys el triple de la grip estacional i ha variat amb el temps ja que, si s’atén a les dades de l’inici de la crisi sanitària, aquesta xifra s’elevava al 2,5% dels contagiats.

En declaracions a À Punt, l’especialista en Medicina Intensiva de l’Hospital d’Elx, Antonio Garrido, ha assegurat que “afortunadament” els tractaments i l’experiència dels professionals ha aconseguit que baixe la mortalitat dels malalts per Covid-19. En concret, ha apuntat que tindre suficients respiradors per als pacients, un personal sanitari més experimentat i un tractament basat en immunoreguladors milloren la resposta davant del virus.

A pesar que el Ministeri de Sanitat ha inclòs en la llista de medicaments contra la Covid-19 tractaments d'última generació com el nou Sarilumab, els experts no s’aventuren a ser optimistes, ja que consideren que no hi ha un “medicament miracle”.

D’altra banda, Garrido insisteix que, a pesar de tindre “millors armes” que al març, els ingressos en planta i en UCI no han deixat de créixer en l'últim mes, i per això la mortalitat puja. Hui dia hi ha 2.739 persones hospitalitzades als centres sanitaris valencians, 388 en estat crític, màxim des de l’inici de la pandèmia.

També et pot interessar