Soler: “La salut és important, però també ho és que les empreses no tanquen”

El titular d’Hisenda assegura que treballen perquè el FLA extraordinari arribe aquest trimestre.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en l'entrevista a l'informatiu d'À Punt Notícies.
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en l'entrevista a l'informatiu d'À Punt Notícies.

La liquiditat dels comptes públics valencians per a atendre l’emergència sanitària ha sigut l’eix d’una trobada aquest dilluns entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. Puig ja ha assegurat que ara per ara el Consell pot afrontar el pagament de les factures amb les empreses i els proveïdor; però Soler considera que, a pesar d'estar garantida, la liquiditat no és suficient.

En una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt, el titular d’Hisenda ha assegurat que, a pesar d'haver aconseguit 1.303 milions, vora el 60% de les necessitats de liquiditat pressupostades per a aquest semestre, és necessari “tindre diners en la caixa” per a pagar als proveïdors i fer front als expedients de regulació temporal d’ocupació.

Soler ha insistit que els fons són necessaris perquè la crisi siga “el menys traumàtica possible” tant per als autònoms com per a les pimes. “La salut és important, però també ho és que les empreses no tanquen”, ha manifestat.

Així i tot, s’ha mostrat satisfet pels 72 milions d’euros de recursos addicionals que ha transferit el govern espanyol per a fer front a despeses específiques, com pel manteniment del sistema d’ingressos del sistema de finançament, basat en l’1,6% de creixement. “Això ens dona seguretat, ja que els ingressos que havíem previst els tindrem”, ha afegit.

El FLA extraordinari aquest trimestre

D’altra banda, el conseller ha assegurat que en Hisenda treballen perquè el Fons de Liquiditat Autonòmic extraordinari arribe aquest trimestre. Soler ha insistit en la importància del FLA, perquè finança la diferència entre el dèficit de l’any anterior autoritzat i aquell que realment s’ha obtingut. “Nosaltres mai gastem més de la mitjana, però els nostres ingressos són molt inferiors als de la mitjana”, ha matisat.

També et pot interessar

stats