Soler considera que les ajudes del govern espanyol són “correctes, però insuficients”

La Generalitat vol que l’Estat avance la liquidació del mes de juliol de 2018 i el FLA perquè necessiten “diners i recursos”.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, aquest dijous en l’informatiu del migdia d’À Punt
El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, aquest dijous en l’informatiu del migdia d’À Punt / À Punt NTC

El Ministeri d’Hisenda abonarà el pròxim dilluns el primer pagament de les bestretes del sistema de finançament. A la Comunitat Valenciana li corresponen 223 milions d’euros dels 2.800 del conjunt de l’Estat. El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha destacat en l’informatiu del migdia d’À Punt que aquests diners es destinaran a dotar de recursos el sistema sanitari contra el coronavirus, a les ajudes que necessiten les famílies més vulnerables i a ajudar que els autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses “salven la situació”.

De totes maneres, Soler ha matisat que les mesures del govern d’Espanya són correctes, però “insuficients” perquè s’han de concretar i perquè les comunitats han de completar-les.

Reunió per videoconferència amb la ministra d'Hisenda

“La liquiditat que ens han anunciat des del govern és insuficient i estarem contínuament demanant”, ha apuntat el conseller d’Hisenda. Així ho farà en la reunió que mantindrà per videoconferència la pròxima setmana amb la ministra d’Hisenda. La Generalitat Valenciana vol que el govern avance la liquidació del mes de juliol de 2018 i també que avance el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) “perquè necessitem diners i recursos”, segons Soler.

Ple extraordinari a les Corts

També, ha avançat Soler que la setmana que ve es farà a les Corts un ple extraordinari i aquest cap de setmana el Consell treballarà per a concretar les mesures. També ha recordat que el Consell va anunciar dimecres 97 milions per a dotar de liquiditat l’economia, ja que l’objectiu és que els autònoms i les pimes “passen aquest parèntesi”. “Hem de fer el possible perquè les empreses no taquen”, ha desitjat.

També et pot interessar

stats