La Societat de Medicina Intensiva assegura que la situació a les UCI comença a ser preocupant

Ara mateix hi ha ingressades 71 persones a les unitats de cures intensives de la Comunitat Valenciana.

Imatge de portada: Fotografia d'arxiu de l'UCI de la Fe

El nivell d'ocupació de les unitats de cures intensives s'ha definit com un dels paràmetres principals a l'hora d'analitzar l'evolució de la pandèmia de coronavirus. Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha 469 persones ingressades, 71 a l'UCI, abans que la Conselleria de Sanitat actualitze les dades aquest divendres. Aquesta xifra està encara molt allunyada de la situació crítica que es va viure al març; no obstant això, la Societat Valenciana de Medicina Intensiva considera que ja comença a ser preocupant.

Des que el passat 11 de març la Conselleria notificara els dos primers pacients ingressats a l'UCI, la xifra va començar a augmentar exponencialment fins que el 2 d'abril es va arribar al nombre màxim d'ingressats en aquest departament, amb 386 pacients.

Fins al final de l'estat d'alarma i al juliol el nombre d'aquests pacients es va anar reduint, però la mateixa desescalada i el posterior augment de contagis ha generat un augment de casos fins a la xifra que es registra en aquest moment.

Amb aquestes xifres, actualment, la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia en nombre de casos, només superada per Andalusia, les illes Canàries i Múrcia.

També et pot interessar

stats