El socialista Patxi López presidirà la comissió parlamentària per a la reconstrucció

La comissió vol tancar els principals pactes d’estat necessaris per a la recuperació econòmica i social.

El socialista Patxi López, en una imatge d'arxiu
El socialista Patxi López, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

L’expresident del Congrés, Patxi López, presidirà la comissió del congrés per a la reconstrucció social i econòmica, segons fonts del PSOE. Justifiquen l’elecció en la condició de president de la comissió constitucional i del càrrec que ocupà de lehendakari com a experiència en negociacions.

La comissió es constituirà aquest dijous, a les 10:00 hores. Entre els primers punts del dia hi ha la decisió sobre la presidència. Tot i que la candidatura de Patxi López s’ha de sotmetre a votació, té assegurada la majoria suficient.

La figura que ocuparà la presidència ha generat les primeres disputes en la comissió, abans de nàixer. El PP volia un candidat diferent dels partits del govern de coalició i havia proposat la popular Ana Mato. PSOE i Unides Podem entenien, per contra, que havia de reflectir la majoria parlamentària en el Congrés. I Ciutadans oferia com a solució de consens el seu diputat José Manuel Espejo-Saavedra.

Aquesta comissió parlamentaria és l’òrgan on el govern espanyol vol tancar amb les formacions polítiques els principals pactes d’estat necessaris per a la recuperació econòmica i social d’Espanya causada per la crisi de la Covid-19

La formen 46 diputats, repartits segons en funció del nombre d’escons: 13 seran del grup socialista, 9 del popular, 5 de Vox, 4 d’Unides Podem, 1 d’ERC, 1 de Cs, un altre del PNB i un altre d’EH Bildu.

Centrarà el debat en quatre eixos: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l’economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la posició d’Espanya respecte de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats