La situació epidemiològica empitjora en tots els departaments sanitaris a excepció del d'Elda

L'àrea de salut de Manises ha passat en dues setmanes de registrar la incidència acumulada més baixa a notificar l'increment més acusat.

La situació epidemiològica empitjora en tots els departaments sanitaris a excepció del d'Elda
La situació epidemiològica empitjora en tots els departaments sanitaris a excepció del d'Elda

En els últims sis dies la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana ha empitjorat de manera generalitzada, amb xifres de nous positius confirmats que han superat els 2.000 casos diaris. A més, s'ha notificat un nombre rècord de contagis setmanals, un total de 13.457. Segons va reconéixer aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquestes dades encara no mostren l'efecte del pont de desembre.

En 23 dels 24 departaments sanitaris valencians s'observa una tendència ascendent pel que fa a la incidència acumulada de contagis per cada 100.000 habitants respecte a la setmana anterior. Tot i això, el d'Elda ha sigut l'únic que ha millorat aquesta taxa. En l'àrea de salut que inclou les localitats d'Elda i Petrer s'ha passat d'una taxa de 262,66 casos a l'actual de 233,12. Els dos municipis van tindre un confinament perimetral fins al 3 de desembre i, tot i obrir-se, els consistoris van demanar a la població que no abaixara la guàrdia.

L'àrea sanitària que té un increment més acusat del nombre de contagis és la de Manises, que té 14 municipis adscrits: Manises, Bunyol, Alboraig, Macastre, Iàtova, Xest, Xiva, Quart de Poblet, Godelleta, Torís, Loriguilla, Riba-roja de Túria, Aldaia i Mislata. Encara que fa dues setmanes era el departament de salut amb la incidència més baixa de tota la Comunitat Valenciana, amb 78,2 casos per cada 100.000 habitants, actualment la taxa és de 304,51 i ha registrat l'increment més acusat de tot el territori respecte de la setmana anterior.

Quant a les àrees amb una incidència més baixa, la de Torrevella (88,7) i la Marina Baixa (154,33) continuen sent les que tenen millors registres. La de Castelló (157,23), a causa de l'empitjorament de la situació epidemiològica a l’àrea de Dénia (194,48), ha passat a ser la tercera en l'actualitat.

Els departaments de salut amb una incidència per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies més elevada són el de Requena (541), Xàtiva-Ontinyent (447,78) i Vinaròs (405,21).

També et pot interessar