Situació crítica als hospitals de la Comunitat de Madrid

Pedro Sánchez i Díaz Ayuso es reuniran aquest divendres per a reforçar la cogovernança a la regió.

L'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla ha instal·lat un hospital de campanya
L'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla ha instal·lat un hospital de campanya / Rodrigo Jiménez (Efe)

Segons les últimes xifres que ha comunicat el Ministeri de Sanitat, a la Comunitat de Madrid els casos totals de coronavirus ascendeixen a 181.959, amb una incidència acumulada en els casos registrats els últims catorze dies de 659,41, les pitjors xifres registrades a Espanya per comunitats autònomes.

De fet encapçala el rànquing de les regions europees amb més incidència acumulada, segons el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties.

Aquest agument dels contagis ha fet que els hospitals tornen a omplir-se de persones amb Covid-19 i hagen portat a la saturació els hospitals madrilenys de Vallecas, 12 de Octubre i Gregorio Marañón.

Davant d'aquesta situació, segons informa el diari El Mundo, la Conselleria de Sanitat de Madrid estaria preparant-se per a reobrir l'hospital de campanya d'Ifema, amb capacitat per a 5.500 persones i destinat a tractar exclusivament pacients de Covid-19 i alleujar la pressió que sofreixen els hospitals públics de la regió.

Aquesta mesura formaria part del nou paquet de mesures per a frenar la segona onada, que la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, hauria de presentar aquest divendres de vesprada, i que podria incloure altres mesures, com la restricció de la mobilitat en diverses zones de la Comunitat.

A més, el Ministeri de defensa ha considerat necessari instal·lar unes tendes de campanya provisionals destinades al cribratge hospitalari per si l'augment dels contagis satura les urgències de l'hospital.

Per totes aquestes raons el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat una reunió a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per reforçar la cogovernança davant dels "moments crítics" que està vivint la regió, que tindrà lloc aquest dilluns a migdia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat aquest divendres en aquest sentit, afirmant que el que passe a Madrid és molt preocupant, perquè la Comunitat Valenciana té "una bona relació amb Madrid, que volem mantindre".

També et pot interessar

stats