La situació als hospitals s’agreuja, amb més de cent nous ingressos i 30 a l'UCI en només un dia

Per primera vegada, la Comunitat Valenciana supera els 30.000 positius actius de Covid-19.

Especialistes i pacient a l'UCI de l'Hospital de la Ribera (Alzira)
Especialistes i pacient a l'UCI de l'Hospital de la Ribera (Alzira) / Europa Press

La pressió hospitalària creix a la Comunitat Valenciana i ja bat tots els rècords de la primera onada, a finals de març i principis d’abril. En aquests moments hi ha 2.848 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 418 de les quals ocupen un llit a les unitats de cures intensives, i ambdós registres marquen un nou rècord des de l’inici de la pandèmia. Són 109 hospitalitzacions més en planta i 30 més en UCI que ahir dimarts, quan es va assolir el pic anterior.

A pesar d'haver posat en marxa mesures per mitigar l’impacte de la pandèmia al territori valencià, una setmana després del dia de Reis els hospitals valencians continuen patint la factura del Nadal i ja viuen “moments de tensió”, segons va assegurar la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Encara que les autoritats sanitàries consideren que la situació encara no és crítica, la Generalitat ha anunciat la disposició de 280 llits als hospitals de campanya, on es podran enviar pacients amb coronavirus “amb situació clínica lleu o moderada”, per poder guanyar espai als centres.

Més de 30.000 positius actius

Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres 4.810 nous positius per coronavirus en l’últim dia. Per això la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 183.262 casos confirmats per prova PCR o test d’antígens. Degut a l’augment continuat dels contagis de les dues últimes setmanes, la xifra de casos positius actius supera per primera vegada les 30.000 persones, fet que suposa un 15,5% del total de casos.

La cara més negativa la tornem a trobar en les defuncions. Des de l’última actualització, 52 persones han perdut la vida, 12 d’elles en residències de persones majors. Així, el total de persones que han mort des del començament de la crisi sanitària creix fins a 3.465.

Sanitat administra més de 70.000 vacunes

Des que va començar el període de vacunació, la Conselleria ha administrat 70.870 dosis de la vacuna de Pfizer, un 77% de les que han rebut fins ara. Per edats, les persones que han rebut la primera vacuna fins ara es divideixen d'aquesta manera: 19.593, entre 10 i 39 anys; 38.905, entre 40 i 69 anys; i 12.372 majors de 70 anys. Precisament aquest dimecres ha començat la vacunació amb les primeres dosis de la vacuna de Moderna que han arribat a la Comunitat Valenciana.

La primera fase de vacunació s’ha iniciat en aquells centres de persones majors que no han registrat cap brot i ja han començat a administrar la primera dosi entre el personal sanitari del territori valencià.

També et pot interessar

stats