Sis de les deu víctimes amb coronavirus de l’última setmana es concentren en residències

Sanitat comunica la mort d’un nou resident, però cap dels huit contagis nous es localitza en aquests centres.

Balanç oferit per la Conselleria de Sanitat aquest dimarts
Balanç oferit per la Conselleria de Sanitat aquest dimarts / À Punt NTC

Les residències de persones majors continuen sent el blanc de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. Sanitat ha comunicat una nova víctima aquest dimarts, que novament, com va ocórrer en la majoria de les defuncions registrades la setmana passada, des del 16 de juny, es localitza en un geriàtric.

De la desena de defuncions associades a la Covid-19 des del passat 16 de juny, sis es localitzen a les residències. De fet, 18 centres de persones majors de la Comunitat Valenciana tenen algun cas positiu entre els seus usuaris (1 a Castelló, 4 a Alacant i 13 a València), però cap dels nous contagis notificats aquest dimarts, en canvi, s’han localitzat en aquests espais.

Amb la nova defunció feta pública aquest dimarts, són ja 1.469 les víctimes de la malaltia al territori valencià: 227 a Castelló, 508 a Alacant i 734 a València.

Quant als nous casos positius detectats, la Conselleria de Sanitat n’ha comunicat 8, confirmats amb proves PCR, de manera que s’eleven a 11.494 el total de casos de diagnosticats des que va començar la pandèmia. València ha concentrat la majoria dels contagis (5.931), Alacant (3.955) i Castelló (1.603). Així mateix, cal sumar 5 casos no assignats de dies anteriors.

Alacant no registra nous contagis

Els nous contagis comunicats aquest dimarts se situen, sobretot a València, on n’hi ha 5, mentre que a Castelló n’hi ha tres. A Alacant no n’hi ha cap.

Pel que fa a les hospitalitzacions, n’hi ha 7 a Castelló, 27 a Alacant i 37 a València, mentre que Alacant concentra cinc pacients amb coronavirus a l’UCI i València tres. A Castelló, en canvi, no queda cap pacient a l’UCI. El total, queden 71 persones hospitalitzades al territori valencià.

En les últimes 24 hores, han rebut l’alta 59 pacients. En total, 14.449 persones amb Covid-19 s'han curat des que va començar la pandèmia (1.693 a Castelló, 4.965 Alacant i 7.786 a València, a les quals cal sumar-ne 5 més corresponents a desplaçats).

També et pot interessar

stats