Sis de cada deu espanyols viatjaran aquest estiu

No obstant això, el 65% ho farà amb uns plans diferents dels inicials.

Huit de cada deu persones agafaran el cotxe particular i un 76% ha triat una destinació dins d'Espanya

Sis de cada deu espanyols han decidit viatjar aquest estiu, tot i la incertesa derivada de la crisi del coronavirus. Això sí, el 65% ho farà amb uns plans diferents dels inicials, segons l'informe de l'Observatori Nacional del Turisme Emissor, Observatur, que mostra com han canviat els hàbits després de la Covid-19

Huit de cada deu persones agafaran el cotxe particular i un 76% ha triat una destinació dins d'Espanya. D'acord amb l'informe, l'augment de l'ús del cotxe propi és, concretament, un 32% superior a l'estiu passat. En canvi, els viatges en avió perden adeptes, ja que s'observa una caiguda del 25% en les persones que tenen previst utilitzar aquest mitjà de transport.

A més, la despesa prevista per persona és considerablement inferior a la dels anys 2018 i 2019: una mitjana de vora 600 euros enfront dels més de 700 dels dos estius anteriors.

Entre les persones que han decidit no viatjar, la principal causa ha sigut la pandèmia i la por del contagi. De fet, vora quatre de cada deu enquestats tenen por d'un rebrot de la pandèmia. Però darrere de la decisió de no viatjar també hi està l'aspecte econòmic, que és el segon motiu, per darrere del coronavirus.

També et pot interessar

stats