Sis de cada deu economistes valencians suspenen la gestió de la crisi del coronavirus

Consideren que l'eficàcia de les mesures adoptades pel govern espanyol ha sigut mediocre i que han tardat molt a implementar-se.

VÍDEO | Sis de cada deu economistes valencians suspenen la gestió de la crisi del coronavirus

El 58% dels economistes valencians consideren dolenta o molt dolenta la gestió del govern espanyol en la crisi del coronavirus i el 48,5% suspén el pla de desescalada, segons una enquesta del Col·legi d'Economistes de València sobre les repercussions de la Covid-19 en l'economia, realitzada la primera quinzena de maig. En termes generals, consideren que l'eficàcia de les mesures adoptades per l'executiu ha sigut mediocre i que han tardat molt a implementar-se.

Pel que fa a les previsions, vora un 56% dels enquestats considera que la caiguda del PIB espanyol enguany serà entre un 5 i un 15%, i vora un 41% dels economistes pensa que la taxa d'atur acabarà l'any entre un 21% i un 25%.

Els economistes estan a favor d'allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació més enllà del 30 de juny, una qüestió que el govern espanyol està negociant amb la patronal i els agents socials. Els sindicats i els empresaris reclamen que els ERTO es prorroguen fins al 31 de setembre.

Així mateix, sol·liciten accelerar la desescalada i recuperar sectors estratègics com ara el turisme o l'hoteleria, reduir les despeses públiques innecessàries, agilitzar els pagaments públics als proveïdors i crear un sector de material sanitari.

També et pot interessar

stats