Els sindicats mèdics denuncien la falta d’equipament de protecció

Li han retret a Barceló que haja afirmat que alguns professionals s’han contagiat per familiars o viatges.

VÍDEO | Els sindicats mèdics denuncien la falta d’equipament de protecció

CCOO, CSIF i el Sindicat Mèdic CESM-CV han criticat la Conselleria de Sanitat per la falta de mesures de protecció a l’hora d’enfrontar-se a la pandèmia del coronavirus. Han fet la denúncia més evident després d’unes declaracions de la consellera Ana Barceló en què afirmava que hi ha professionals contagiats per contacte amb familiars o viatges.

Barceló s’ha pronunciat hores després en el seu compte de Twitter, on ha assenyalat que, “davant una pregunta sobre la font de contagi en professionals, he comentat que el contagi es pot haver produït de formes diverses, també per l’exposició en primera línia”, al mateix temps que ha lamentat “que s’haja interpretat d’una altra forma”.

CCOO ha demanat a la consellera que “rectifique i reconega que la deficiència en els mitjans de protecció ha augmentat els contagis del personal sanitari”. Per part seua, des de CSIF han considerat que l’afirmació de Barceló suposa “una inadmissible falta de respecte” als professionals valencians que “estan donant el millor de si per a atendre la ciutadania malgrat la falta dels equips de protecció individuals necessaris”.

El Sindicat Mèdic CESM-CV ha anat més enllà, han amenaçat de querellar-se i han demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que presente la “dimissió irrevocable” de Barceló. Víctor Pedrera, metge de l’Hospital General d’Alacant, centre que concentra el nombre més gran de personal sanitari contagiat de tota la Comunitat Valenciana, ha denunciat en 20 h NTC que han treballat durant les dues primeres setmanes amb una “total falta de previsió de mitjans per part de la gerència del nostre departament”.

També et pot interessar

stats