Els sindicats d’infermeria qualifiquen de risc “innecessari” desplaçar sanitaris a l’Hospital de Torrejón

L’empresa Ribera Salud assegura que el personal traslladat a Madrid és voluntari i no afecta el funcionament dels departaments de salut a què pertanyen.

Imatge de portada: Hospital Universitari del Vinalopó, en una imatge d'arxiu

El comité d’empresa de Ribera Salud es reuneix aquest dimecres amb la direcció de l’empresa per a demanar informació sobre el trasllat de personal sanitari dels departaments de salut d’Elx-Crevillent i Torrevella a Torrejón de Ardoz (Madrid) per a participar en un estudi de tests massius a la població. Des del sindicat d’infermeria Satse denuncien que el desplaçament suposa un risc “totalment innecessari” i estan valorant quines mesures adoptaran els pròxims dies.

Els sindicats volen saber en quines circumstàncies s’han fet els desplaçaments de la plantilla i quines mesures de seguretat hi ha adoptat l’empresa, ja que la Comunitat de Madrid és un dels focus principals de coronavirus de tot l’Estat. Les proves havien de començar hui al recinte firal de Torrejón, però l’Ajuntament madrileny les va desconvocar dimarts passat i ha al·legat que no hi havia cap data oficial acordada.

“En aquests moments de la pandèmia, i tenint en compte el personal sanitari que s'ha contagiat, és un risc exposar els professionals de les plantilles dels hospitals públics en altres comunitats”, ha afirmat el secretari d'Acció Sindical a la Comunitat Valenciana, Carlos Bucho. El delegat sindicat de la UGT al Departament de Salut del Vinalopó, Hugo Navarro, assegura que el comité d’empresa desconeixia aquests fets. “Ens ha agafat desprevinguts i estem intentant aclarir-ho”, ha dit a À Punt NTC. Els sindicats se centraran ara a saber com ha fet l’empresa que es desplaçaren aquests professionals a Madrid i si aquest trasllat estava autoritzat tant per la Conselleria de Sanitat madrilenya com per la comunitat autònoma.

La Conselleria de Sanitat valenciana va anunciar dimarts que obria un expedient informatiu a Ribera Salud, concessionària dels departaments d’Elx-Crevillent i de Torrevella, per a sol·licitar informació sobre el nombre concret de treballadors que s’han desplaçat a l’Hospital de Torrejón de Ardoz. Sanitat vol saber les categories professionals dels sanitaris i el temps que han estat en aquest centre madrileny. També, si això repercutirà en el funcionament diari dels departaments de salut afectats.

Desplaçament “voluntari”

L’empresa concessionària assegura que el personal sanitari desplaçat ho ha fet voluntàriament “en dies lliures” i que, per tant, no interfereixen en l’activitat quotidiana dels centres de salut ni alteren “en cap moment” la plantilla, els torns ni els horaris. Defén que la participació en l’estudi és “solidària”, sense contraprestació econòmica, i l’emmarca en el pla de prevenció i promoció de la salut que du a terme en tots els municipis on tenen presència.

També et pot interessar

stats