El sindicat mèdic CESM-CV demanda Sanitat Universal per vulneració de drets fonamentals

Acusen la conselleria d'Ana Barceló d'infringir els drets de llibertat sindical, vaga i de negociació col·lectiva.

El comité de vaga dels MIR, a les portes de la Conselleria de Sanitat
El comité de vaga dels MIR, a les portes de la Conselleria de Sanitat / @huelgamircv (Twitter)

Nou capítol en l'enfrontament obert entre el col·lectiu dels metges interns residents (MIR), en vaga indefinida a la Comunitat Valenciana des del passat 21 de juliol, i la Conselleria de Sanitat Universal. El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), promotor de la vaga, ha interposat aquest dimecres una demanda contra el departament encapçalat per Ana Barceló per vulneració de drets fonamentals.

L'acusen d'infringir el dret de llibertat sindical, el de vaga i el de negociació col·lectiva del comité de vaga del personal MIR. Demanen als tribunals que condemnen l'administració autonòmica a convocar les taules de negociació que siguen necessàries per a arribar a un acord i posar fi així a la vaga. Amb aquesta protesta reivindiquen un millor salari i una jornada laboral i de descansos equiparada a la dels metges adjunts.

Si no aconsegueixen un acord amb Sanitat Universal, sol·liciten l'obertura d'un procés d'arbitratge. També sol·liciten una indemnització de 30.000 euros pels danys i perjuís que, diuen, aquesta situació provoca al sindicat i a les persones a les quals representa, a més del pagament de les costes processals, diuen, "per la seua temeritat i mala fe".

També et pot interessar

stats