El Sindicat d'Estudiants anuncia vaga entre el 16 i el 18 de setembre

Demana una inverisó mínima del 7% del PIB en educació i un impost per a les grans fortunes.

El Sindicat d'Estudiants anuncia vaga entre el 16 i el 18 de setembre
El Sindicat d'Estudiants anuncia vaga entre el 16 i el 18 de setembre / Fernando Alvarado (Efe)

El Sindicat d'Estudiants (SE) ha anunciat que convocarà una vaga estudiantil en tot Espanya els dies 16, 17 i 18 de setembre com a mesura de protesta per les condicions en què s'iniciarà el curs escolar 2020-2021. A les portes del Ministeri d'Educació i Formació Professional, la portaveu sindical, Coral Latorre, ha fet una crida a tots els alumnes a donar suport a aquesta vaga per a exigir que no es torne a repetir el "desastre" de l'educació en línia del passat curs i que es deixe de criminalitzar els joves pels rebrots i per la situació de l'educació.

"Els joves volem tornar a classe", ha emfatitzat Latorre, que ha criticat que el govern no invertisca en educació un mínim del 7% del PIB i ha proposat un impost a les grans fortunes per a dedicar-lo a l'educació. El sindicat ha demanat a la ministra d'Educació, Isabel Celaá, un pla de rescat de l'escola pública. Així mateix, Latorre ha rebutjat que la comunitat educativa "torne a pagar les conseqüències d'una política educativa que ha fracassat i no forma part de cap escut social".

També han demanat a Celaá que òbriga una taula de negociació amb tota la comunitat educativa perquè es complisquen les reivindicacions, començant per baixada de ràtios o la contractació de docents per a aconseguir-ho. "No hi ha temps a perdre", ha instat així mateix la portaveu sindical, que ha apostat per unes classes presencials.

També et pot interessar

stats