Simón: “El risc és alt o molt alt pràcticament en tot el territori espanyol”

El Ministeri de Sanitat ha notificat 10.127 contagis i 254 defuncions per coronavirus en l’últim dia.

Classificació del nivell d'alerta per comunitats autònomes i províncies
Classificació del nivell d'alerta per comunitats autònomes i províncies / Ministeri de Sanitat

“L’evolució de la pandèmia és descendent, però el risc encara és alt o molt alt pràcticament en tot el territori espanyol”. Així de contundent s’ha manifestat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, aquest dijous en roda de premsa. Simón ha assegurat que, a pesar de la reducció dels contagis diaris a Espanya, la situació encara és “complicada”. En aquest sentit, ha afirmat que una possible relaxació de les mesures per contindre l’expansió de la Covid-19 podria comportar un nou repunt dels casos.

Pel que fa a la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana, atenent als indicadors del Ministeri de Sanitat, es situa a nivell global en alerta 4 (risc molt alt), però la província de Castelló està en el nivell d’alerta 3 (risc alt). Ara mateix, la incidència acumulada al territori valencià és de 278 casos per cada 100.000 habitants, lleugerament superior a la mitjana espanyola, que es situa en 240 positius.

Pel que fa a l’índex de positivitat de les proves per detectar la Covid-19, la Comunitat Valenciana lidera el rànquing, amb una taxa de contagis del 14% en tots els tests que se realitzen. Quant a l’ocupació dels llits, un 30% dels hospitalitzats està ingressat per Covid-19, xifra que s’eleva al 30,5% en les unitats de cures intensives.

Davant aquest escenari, Simón ha recordat que el compliment de les mesures implantades per les comunitats autònomes és “clau”, especialment durant el pont de la Puríssima, per arribar al Nadal amb la millor situació epidemiològica possible.

Més de 10.000 contagis i 254 defuncions en l'últim dia

Més de 10.000 contagis i 254 defuncions en l'últim dia

Aquest dijous, les comunitats autònomes han notificat al Ministeri de Sanitat 10.127 casos de Covid-19, dels quals 4.765 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 1.675.902.

La incidència acumulada de contagis a Espanya en els últims 14 dies continua a la baixa, i se situa en 240,89 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a les defuncions per Covid-19, el departament que dirigeix Salvador Illa n'ha notificat aquest dijous 254 més, 1.015 en l'última setmana. La xifra global de morts per coronavirus a Espanya s'eleva a 46.038 persones.

En aquests moments hi ha 13.063 pacients ingressats per coronavirus en tot Espanya, 2.440 d’ells a les unitats de cures intensives. La taxa d'ocupació de llits per coronavirus se situa actualment en el 10,53% i a les UCI, en el 25,28%.

També et pot interessar

stats