Simón: "La previsió és que la corba continue pujant"

El responsable de Sanitat considera que a l'increment de dades se sumarà en els pròxims dies l'impacte del pont de la Constitució.

Simón: "La previsió és que la corba continue pujant"
Simón: "La previsió és que la corba continue pujant"

La corba de la segona onada continua en ascens i la previsió és que durant els pròxims dies es mantinga la tendència creixent de les dades. Així ho ha explicat aquest dijous Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, en roda de premsa. Simón ha situat la incidència ja en 207 casos per 100.000 habitants i ha explicat que el canvi de tendència se situa el dia 9 de desembre, associat a situacions que ocorregueren a finals de novembre o principi del mes actual. "És molt probable que l'efecte del pont se sume a aquest", ha anticipat. Almenys nou autonomies modificaren les mesures prèviament al pont de la Constitució, ha apuntat.

Simón ha deixat clar que estem davant una situació "molt diferent" a la de fa sols uns dies. "La previsió és que continue pujant", ha deixat clar. El responsable sanitari considera que iniciem un període de creixement almenys fins a mitjan gener o fins i tot finals del mes pròxim. "Ara hem de tindre molta cura per no arribar a les dades d'octubre i novembre", ha remarcat. Simón creu que els pròxims dies aquest ascens es reflectirà també en les dades de pressió hospitalària, que encara mantenen una certa tendència a la baixa.

"Tenim una malaltia que encara no podem controlar, que torna a pujar i no podem pensar que quan es relaxen algunes mesures hem de deixar d'implementar totes les mesures", ha remarcat.

Les autonomies enduriran les mesures de control

Simón ha dit que la vacunació d'un nombre suficient de persones, unida a aquells que estan ja immunitzats, farà que l'evolució de la pandèmia siga més lenta. El responsable sanitari ha afegit que el millor escenari de cara a la vacunació és tindre una incidència baixa.

Preguntat per la possibilitat de cancel·lar Nadal, com ha fet algun país ja a la UE, Simón ha deixat clar que la situació espanyola és diferent, per més que ha admés que el plantejament i l'opció està present i caldrà tindre-la ben present durant els pròxims dies. Simón, en qualsevol cas, opina que les autonomies, en general, enduriran ara les mesures de control i que el que sí que viurem és un Nadal diferent.

També et pot interessar

stats