Setze municipis valencians superen els 500 casos per cada 100.000 habitants

Elda, Guadassuar, Morella i Burjassot registren un augment patent dels contagis per coronavirus en els últims dies.

Incidència del coronavirus per municipis
Incidència del coronavirus per municipis / À Punt NTC

La segona onada del coronavirus comença a deixar dades preocupants a la Comunitat Valenciana. Per primera vegada des de la fi de l'estat d'alarma, 16 municipis, la majoria poc poblats, superen una incidència acumulada de més de 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies.

Les localitats que superen aquest llindar són: Vilanova de la Reina, Guadassuar, Forcall, la Iessa, Beniarrés, Penàguila, Pina, Beniatjar, Fuenterrobles, Benifairó de la Valldigna, Barraques, el Pinós, Novetlè, Benifaió, Xacarella i Elda.

Preocupa la situació de Guadassuar, localitat on la Generalitat ja ha posat en marxa mesures per a contindre l’evolució de la Covid-19. En quatre dies, aquest municipi de la Ribera Alta ha incrementat en 22 el nombre de positius i en aquests moments té una incidència acumulada de 1.730 casos per cada 100.000 habitants. Creix també la incidència a Elx, on el govern valencià també ha aplicat mesures restrictives. Des de dilluns, s’han notificat 11 brots i 70 casos i la incidència acumulada creix fins a 220 positius per cada 100.000 habitants.

D’entre els 16 positius que superen el llindar d’incidència de 500 positius destaca Elda, que ocupa l’última posició del rànquing. La capital del Vinalopó Mitjà, amb més de 52.000 habitants i 271 casos registrats en els últims 14 dies, té una incidència acumulada de 515 casos per cada 100.000 habitants.

Escalada de positius a Burjassot i Morella

Als municipis de Burjassot (l'Horta Nord) i Morella (els Ports) s'ha registrat un augment patent dels contagis per coronavirus en els últims dies. Al municipi de l’Horta Nord el nombre de positius en quatre dies s’ha doblat, fins als 139 a data de dijous. Amb una incidència de 365 casos per cada 100.000 habitants, l’Ajuntament de Burjassot ha acordat mesures restrictives i el desplegament d’agents policials per a controlar l’expansió de la Covid-19 a la localitat.

Pel que fa a la capital dels Ports, l’Ajuntament ha notificat 30 contagis vinculats a dos brots. Davant aquest escenari, també han adoptat restriccions com el tancament de les instal·lacions esportives i del centre de dia de majors fins al 6 de novembre.

Creixen els positius a les tres capitals

Creix la incidència acumulada a les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alacant, que notifiquen més casos en els últims catorze dies. El Cap i Casal lidera l’increment, amb 1.340 positius i una incidència de 168 positius. A la capital de la Plana, la incidència és de 122 casos, amb 210 contagis en les dues últimes setmanes. Pel que fa a Alacant, notifica 401 casos, pel que la seua incidència creix fins a 119 positius.

També et pot interessar

stats