Primer cap de setmana amb tota la Comunitat Valenciana en la fase 1

Sense restriccions a les 14 àrees sanitàries que fins diumenge estaven en la fase 0.

Una platja de València, amb nombrosos passejants, en una imatge d'ahir divendres
Una platja de València, amb nombrosos passejants, en una imatge d'ahir divendres / Efe

Els espais de tota la Comunitat Valenciana recobren aquest cap de setmana part de la vida que els havia arrabassat el període de confinament. Serà el primer cap de setmana en què la totalitat del territori valencià estarà en la fase 1, després que dilluns passat 14 àrees sanitàries s’incorporaren a aquesta etapa de la desescalada i s’uniren a les que ja hi estaven des del dia 11 de maig.

L’obertura de les terrasses de l’hoteleria, la venda dels xicotets comerços sense cita prèvia i la reobertura d’espais culturals, com els museus, fan preveure un cap de setmana amb espais públics transitats, especialment a les tres capitals i les respectives àrees metropolitanes, que fins fa 7 dies estaven en la fase 0.

A més, serà la primera setmana en què estaran permés desplaçar-se dins de la província, ja que el passat cap de setmana el veïnat de les àrees 14 àrees sanitàries que estaven en la fase 0 no podien eixir d’aquestes zones sense causa justificada.

Retrobaments esperats

L’alçament d’aquestes restriccions, unit al fet que estiguen permeses les reunions de deu persones, permetran més d’una trobada entre familiars o amics de localitats veïnes, sempre que siguen de la mateixa província.

Aquest no serà l’únic cap de setmana amb aquestes circumstàncies, ja que la Comunitat Valenciana no ha demanat passar a la fase següent dilluns que ve, cosa que obliga que el pròxim cap de setmana les restriccions siguen les mateixes.

A més, tenen flexibilitat horària en diversos municipis, com ara Sogorb, Bunyol, el Pinós, Orpesa, Massanassa i Catral, entre d’altres, des d’aquest divendres els municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat que estan en la fase 1 del pla de desescalada, cosa que afavorirà eixir al carrer durant tot el dia.

També et pot interessar

stats