Primer cap de setmana amb les restriccions d'oci nocturn a València

La nova normativa de la Conselleria de Sanitat obliga els establiments a tancar a la 1:30 hores.

Primer cap de setmana amb les restriccions d'oci nocturn a València
Primer cap de setmana amb les restriccions d'oci nocturn a València

Aquesta matinada els establiments de l'oci nocturn de la ciutat de València han tancat a la 1:30 hores, després de la resolució de la Conselleria de Sanitat. Aquestes restriccions han entrat en vigor aquest dissabte i s'estendran durant catorze dies i s'han establit a conseqüència dels últims brots de coronavirus detectats a la ciutat, que n'acumula 63 dels 180 actius en tota la Comunitat Valenciana, cosa que representa un 35% del total.

Així, la nova normativa afecta sobretot l'oci nocturn i limita les agrupacions de persones als espais d'oci i en l'entorn familiar, ja que, segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el 14,6% dels contagis de la Comunitat Valenciana estan vinculats a l'oci.

D'aquesta manera, la Generalitat obliga les discoteques, les sales de ball i els bars de copes a tancar a la 1:30 de la matinada sense pistes de ball i amb un 60% de l'aforament. Tanmateix, el govern espanyol ha anat encara més lluny i ha pactat amb les comunitats autònomes el tancament temporal d'aquest tipus de locals en tot l'Estat.

Per la seua banda, la patronal de l'oci nocturn, el principal sector afectat, ha assenyalat que acatarà les mesures, però creu que no seran efectives. El president de Fotur, Víctor Pérez, ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí que el fet que les restriccions només afecten la ciutat de València portaran a un "efecte crida" cap a municipis pròxims.

A més, denuncia que no ha sigut una mesura pactada amb el sector, un dels grans afectats per la pandèmia, i que se sent criminalitzat davant de les últimes mesures de les institucions.

Així, mentre que els pubs encara tenen marge de benefici, ja que amb la nova restricció horària poden obrir fins a la 1:30 hores, moltes de les discoteques de la ciutat no han arribat a obrir al públic.

També et pot interessar

stats