La setmana de Nadal acaba als hospitals amb l'ocupació de llits més alta de tot l'estat

La Comunitat Valenciana duplica la taxa estatal de positius en proves diagnòstiques, amb un 16,83%.

La setmana de Nadal acaba als hospitals amb l'ocupació de llits més alta de tot l'estat
La setmana de Nadal acaba als hospitals amb l'ocupació de llits més alta de tot l'estat

La Comunitat Valenciana ha notificat en la penúltima setmana de desembre, en els cinc dies que la Conselleria de Sanitat ha comunicat dades, un total de 9.219 contagis. Del total de proves diagnòstiques fetes, un 16,83% han sigut positives, la xifra més alta de tot l'estat espanyol. A més, aquesta taxa de positivitat quasi duplica la mitjana espanyola, situada en el 8,56%.

A més, la setmana de Nadal acaba amb 390 persones més hospitalitzades per Covid-19 i, per primera vegada des de fa quatre setmanes, ha augmentat el nombre de pacients Covid a les UCI, que sumen 25 ingressos.

Els pacients amb coronavirus ocupen a hores d'ara el 13,86 % dels llits dels hospitals, un 5% per damunt de la mitjana de l'estat espanyol i el percentatge més alt de totes les autonomies.

La incidència acumulada durant catorze dies és l'indicador que més s'ha disparat al territori valencià, ja que ha crescut en 104,52 casos i ha passat dels 271,72 casos per 100.000 habitants de la setmana passada als 367,24 d'aquesta.

Aquesta taxa és la més alta registrada a la Comunitat Valenciana durant tota la pandèmia, que se situa per damunt de la mitjana espanyola de 262,79 casos i únicament és superada per la de les Balears (474,20) i la Comunitat de Madrid (376,71).

Quant als brots, aquesta setmana se n'han notificat un total de 241, segons dades de la Conselleria. Un total de 1.319 contagis de Covid-19 es relacionen amb els brots identificats durant la setmana de Nadal.

També et pot interessar

stats