Primer cap de setmana amb locals d'oci nocturn oberts de dia

Vora 2.000 establiments podran reprendre l'activitat després de nou mesos tancats.

Un cambrer prepara un còctel en un local d'Alacant
Un cambrer prepara un còctel en un local d'Alacant

Aquest és el primer cap de setmana que a tota la Comunitat Valenciana els pubs podran obrir del migdia a la mitjanit i els locals amb llicència de discoteca o sales de concerts de cinc de la vesprada a la mitjanit.

El passat dimecres el govern valencià va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) una resolució que permet que discoteques, pubs, sales de ball i karaokes realitzen activitats de restauració i hoteleria com si foren bars, restaurants o cafeteries. Els establiments han de respectar les limitacions d'aforament actuals, establertes al 50% i les mesures anti-Covid-19 del sector.

Aquesta normativa habilita els vora 2.000 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana per a dur a terme activitats de restauració i hoteleria compatibles amb la llicència o autorització de què disposen, en l'horari que els corresponga en funció de l'activitat que desenvolupen. Depenent de la llicència, podran oferir un servei específic de begudes o de begudes i menjars.

Els establiments que tinguen una pista de ball, però, hauran de presentar una declaració responsable a l'Ajuntament del municipi en què s'ubique per a comprometre's que aquest espai estarà ocupat per taules i cadires.

La Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur) celebra aquesta norma, que consideren "una porta d'il·lusió i de tornada a la normalitat" per al sector, després de nou mesos tancats i en un sector que està nou mesos sense activitat i que consta de 700 locals d'oci que han hagut de tancar a causa de la pandèmia. L'organització, però, ha matisat que cada local valorarà si li interessa reobrir o no en aquestes condicions.

També et pot interessar

stats