El cap de setmana deixa 28 morts a la Comunitat Valenciana, 9 en residències

També s’han registrat 481 nous positius, 129 d’ells en centres de persones majors.

Imatge d'arxiu del personal sanitari de l'hospital en la planta on s'atén els pacients de covid-19
Imatge d'arxiu del personal sanitari de l'hospital en la planta on s'atén els pacients de covid-19 / Ramón de la Rocha (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat de 28 noves morts per Covid-19 des del passat divendres, 9 de les quals són de persones majors que vivien en residències, uns centres on han mort ja 37 persones en la primera quinzena de novembre.

Fins ara s’ha de lamentar la pèrdua de 2.065 persones per aquesta malaltia en tot el País Valencià. Segons les dades per províncies, a la de València han mort ja 1.045 persones per Covid-19, mentre que a la d’Alacant són 722, i a la de Castelló, 298.

A més, la Comunitat Valenciana ha notificat aquest dilluns 481 nous positius per coronavirus en les últimes 24 hores. Per això el nombre total de persones que s’han contagiat des que va començar la pandèmia s’eleva a 83.545, de les quals 15.511 són casos actius ara mateix. Aquesta davallada en les notificacions de casos, després de registrar-se la ssetmana més dura de la segona onada, es podria justificar pel retard en les comunicacions dels centres sanitaris valencians.

Així, a diferència de com passa les últimes setmanes, la província que més contagis nous ha registrat és la d’Alacant, 204 (28.602 en total), seguida de prop per la de València que ha registrat 164 (45.191), una xifra més baixa que durant les últimes setmanes. Per últim, la província de Castelló ha registrat 113 nous casos (9.750 en total). A més, hi ha dos casos sense assignar.

La pressió assistencial continua creixent als hospitals valencians. Ara mateix hi ha 1.661 persones amb Covid-19 ingressades, 283 d’elles en les unitats de cures intensives. On més ingressos hi ha és a les comarques del centre, on hi ha 973 llits d’hospital ocupats per aquesta malaltia, 150 a l’UCI; mentre que on menys ingressos es registren ara mateix és a les del nord 144, 22 a l’UCI. A les comarques del sud, per altra banda, hi ha 544 ingressos hospitalaris per coronavirus, 111 a l’UCI.

Actualització de la situació en residències

Les residències de persones majors tornen a estar en el punt de mira per la gran quantitat de contagis i morts registrats durant la primera quinzena de novembre. Ara mateix n'hi ha 80 que tenen almenys un cas positiu de coronavirus, 56 de les quals es troben a la província de València, 19 a la d'Alacant i 5 a la de Castelló.

Des de divendres passat s'han registrat 129 nous positius en centres d'aquest tipus, 90 entre residents i 39 entre treballadors i treballadores. A més de 7 defuncions.

Hi ha 15 residències sota vigilància activa de control sanitari: 9 a les comarques del centre i 6 a les del sud.

56 brots que afecten 279 persones

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat també de 56 brots al territori valencià que afecten 279 persones, la majoria dels quals són d'origen social.

N'hi ha tres de grans dimensions que superen els 10 contagis, un a Bétera amb 12 casos d'origen laboral i dos més a Emperador i Mislata, amb 11 casos cadascun i d'origen laboral i educatiu, respectivament. A més, a Mislata se n'ha registrat un altre d'origen social que afecta 9 persones.

La ciutat de València ha registrat 17 nous brots des de dissabte que afecten 85 persones, tots amb origen social tret d'un amb origen laboral (8 casos) i un altre que ha sorgit en l'àmbit educatiu (6 casos). El segon municipi que més n'ha registrat de nous és Elx, que ha informat de 6 que afecten 29 persones en total, tots d'origen social.

Recordem que Elx és un dels 31 municipis que apliquen mesures més restrictives per a lluitar contra la pandèmia, així com la ciutat d'Ibi, que ha registrat tres nous brots que afecten 9 persones, dos d'origen social i un d'origen laboral.

Altres municipis d'aquesta llista que han registrat un nou brot des de dissabte són Oriola, Redovà, Coix, Rafal, Elda i el Pinós.

També et pot interessar

stats