El cap de setmana deixa 1.164 nous contagis, la dada més alta des del 30 d’agost

Actualment hi ha 238 persones ingressades, 46 d’elles a les unitats de cures intensives

Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR
Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR / À Punt NTC

La xifra de contagis diaris continua pujant a la Comunitat Valenciana i aquest dilluns s’ha notificat la dada més alta des del 30 d’agost: 1.164 nous contagis, que corresponen a dissabte i diumenge, ja que el cap de setmana no es donen dades. Com a conseqüència d’aquest augment, la mitjana mòbil setmanal ha pujat més de 40 punts, fins a situar-se en 397,71.

La tendència ascendent dels contagis es veu reflectida també en la crescuda dels casos actius, que hui són 4.360, o siga, 539 més que divendres passat. No se sobrepassaven els 4.000 casos actius des del 10 de setembre. 

També han crescut les hospitalitzacions. Hui hi ha 24 persones més ingressades que divendres, de les quals set han necessitat atenció a la unitat de cures intensives. Així, hi ha 238 llits ocupats per pacients de Covid-19 als hospitals valencians i 46 d’ells estan a les UCI.

Quant a les morts, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública només n’ha notificat 1, d’una persona de 93 anys. Per això, la mitjana a set dies baixa lleugerament de 2,43 a 2,29. Fins ara han mort 7.875 persones a causa del coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Sanitat no ha registrat cap brot de deu contagis o més.

També et pot interessar

stats