Primer cap de setmana complet de ‘nova normalitat’ i lliure mobilitat entre autonomies

La llibertat de moviments anticipa milers de desplaçaments a la costa valenciana quan tenen lloc els primers rebrots de Covid-19.

Desenes de persones gaudeixen de la 'nova normalitat' a la platga del Postiguet d'Alacant
Desenes de persones gaudeixen de la 'nova normalitat' a la platga del Postiguet d'Alacant / Manuel Lorenzo (Efe)

Dissabte de calor i platges obertes la vespra del primer cicle de vacances estivals, amb permís de la Covid-19. La Comunitat Valenciana estrena el primer cap de setmana complet de la nova normalitat, durant el qual es recupera la mobilitat entre comunitats autònomes i s’anticipa un gran volum de desplaçaments a segones residències, com també per a l’oci i el turisme.

La Comunitat Valenciana és una de les destinacions principals d’aquest cap de setmana, segons els portals especialitzats en turisme, que li adjudiquen el 16% del total de les reserves.

La nova mobilitat arranca sense el dispositiu de trànsit habitual en aquestes dates, però amb una crida a la prudència, tant pel comportament a la carretera com per les necessàries mesures preventives respecte del coronavirus. El patogen no ha desaparegut i es reivindica en un degoteig de rebrots en 11 comunitats autònomes, un dels quals ha tingut lloc en una empresa càrnia de Rafelbunyol, a l’Horta Nord.

En aquest escenari, els desplaçaments suposen un nou repte de civisme, per a una població amb ganes d’estiu, després de mesos de confinament i mobilitat restringida. Molts visitants d’altres territoris de l’Estat aprofitaran l’ocasió per a recuperar el contacte amb les platges valencianes. Ara bé, amb aforaments limitats i els preceptius dos metres de distància a l’arena o a remulla.

Les persones aficionades al cine i al teatre també estan d’enhorabona. Les estrenes omplin les cartelleres de les primeres sales que, a poc a poc, reobrin les portes en aquesta nova fase experimental, en què les roses han de conviure amb mascaretes i gels hidroalcohòlics.

També et pot interessar

stats