Set detinguts i cinc policies ferits en una protesta a València contra el toc de queda

Barcelona, Burgos i Santander també han registrat aldarulls aquesta nit passada, en accions contra les noves restriccions del govern.

Imatges de @myPOV__

Set persones, una d'elles un menor d'edat i la resta entre 21 i 27 anys, han sigut detingudes a València després de participar en una protesta no autoritzada contra les mesures del govern per a frenar la pandèmia. La concentració, que ha reunit al voltant de 70 persones a la plaça de l'Ajuntament, va acabar amb aldarulls i cinc agents de la Policia Nacional ferits.

Segons fonts policials, alguns dels participants en la protesta no portaven mascaretes ni respectaven la distància social. Altres anaven encaputxats i cridaven càntics contra les mesures decretades per a frenar l'expansió del coronavirus. Segons les mateixes fonts, alguns joves han llançat ous i pots de cervesa als agents, a més de proferir amenaces i insults.

El relat policial també assegura que alguns dels joves han arribat a espentar i pegar punyades als agents, cosa que ha causat lesions en cinc d'ells.

Un usuari de Twitter ha compartit un vídeo on es veu com agents de la Policia Nacional mantenen al terra dos homes emmanillats. Amb estes imatges ha volgut denunciar l'actuació policial.

També des de les xarxes socials, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el seu suport a la policia en relació amb aquests aldarulls. A més, el cap del Consell ha agraït la prudència i responsabilitat de la majoria de la ciutadania valenciana i ha apel·lat a la “plena confiança en la ciència”.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha confirmat que cap organització sindical o social va participar en les protestes d'aquest divendres a la nit. El sindicat, que ha mostrat el seu rebuig al toc de queda, acusa l'extrema dreta i els negacionistes de promoure aquesta mena d'acció.

Disturbis a Burgos, Santander i Barcelona contra el toc de queda

València no és l’única ciutat espanyola on hi ha hagut aldarulls arran del decret d'estat d'alarma i de les noves restriccions contra el virus. Centenars de persones han participat a Burgos i Santander en disturbis i enfrontaments amb la policia en protesta contra les restriccions per a frenar l'avanç de la segona onada de la pandèmia.

A Burgos, sobretot al barri de Gamonal, vora 400 persones han llançat pedres a la Policia i han cremat més de cent contenidors després d'una concentració contra el tancament perimetral de Castella i Lleó. Les protestes violentes han començat a les 22 h, l'hora en què començava el toc de queda decretat per a contindre l'expansió del coronavirus. La Policia Nacional ha detingut dues persones, una d'elles menor d'edat.

Per la seua part, a Santander també s'han registrat protestes contra les mesures restrictives, que han acabat amb huit persones detingudes, entre elles un menor d'edat, i un agent de la Policia Nacional ferit per l'impacte d'una botella. Les protestes també han causat danys en el mobiliari urbà.

A Barcelona han detingut quinze persones per cremar mobiliari urbà i llançar bengales, pedres i tanques als Mossos d'Esquadra.

També et pot interessar

stats