Serveis Socials preveu un augment d'usuaris fins als 10 milions de persones

La crisi sanitària provocarà que cada vegada més gent depenga de prestacions i serveis per dret.

Serveis Socials preveu un augment d'usuaris fins als 10 milions de persones
Serveis Socials preveu un augment d'usuaris fins als 10 milions de persones

L'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials preveu que, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, augmentarà el nombre de persones ateses pels serveis socials: s'espera passar dels 6 milions que hi havia a finals de febrer, fins als 10 milions.

Segons l'associació, la pandèmia generarà que cada vegada més persones necessiten "prestacions i serveis per dret, que eviten riscos socials i la fallida de la cohesió social".

Per aquest motiu, i per a poder fer front a la situació, demanen simplificar els procediments i que siguen prescrits per un metge. A més, també reclamen tornar a valorar el mig milió de prescripcions del servei d'ajuda a domicili per a ajustar les tasques més adequades i incloure nous usuaris, especialment les persones que visquen a soles i siguen majors de 65 anys, així com potenciar els serveis de teleassistència.

Respecte a les persones dependents, demanen una major atenció a les cent mil persones beneficiàries de centres de dia que des de la declaració de l'estat d'alarma estan a les seues cases i poder continuar la tramitació dels expedients de les més de quatre-centes mil dependents que estan en les llistes d'espera.

També et pot interessar

stats