El servei de taxi queda reduït a transportar personal sanitari a les portes dels hospitals

El sector, preocupat per la baixada de més d'un 90% de la demanda i perquè no tenen un sistema clar d'ajudes del govern.

El sector del taxi es mostra preocupat per la situació que deixa el coronavirus en el sector.
El sector del taxi es mostra preocupat per la situació que deixa el coronavirus en el sector.

Les conseqüències derivades de la parada de l’activitat econòmica pel coronavirus estan sent especialment dures per al sector del taxi. Després dels problemes a què hagueren de fer front per la concessió de llicències als vehicles amb conductor, ara reben l’impacte directe de les conseqüències del coronavirus.

El sector del taxi, com passa amb moltes altres empreses, compleix ara quinze dies amb la faena sota mínims, amb molts pocs serveis atesos i unes restriccions que van en augment. "La demanda i la facturació s'ha reduït més d'un 90% i pràcticament només es fan serveis sanitaris a les portes dels hospitals", així ha resumit la situació que travessa el taxi, el president de la Federació Sindical del Taxi, Fernando del Molino.

El descens de la facturació és generalitzat en quasi totes les indústries, però el sector del taxi denuncia que la seua situació és extremadament delicada perquè no tenen una protecció per part del govern espanyol. Per a rebre ajudes "hem de demostrar una baixada de més del 75% en la nostra facturació, però treballem amb mòduls i no tenim facturació", lamenta Del Molino. Això vol dir, segons apunta, que han de fer una declaració jurada i aportar tiquets de tot, una fet que no permet acreditar la reducció d'ingressos de manera fiable. "Estem a l'espera de vore com resol aquest tema el Ministeri d'Economia i la veritat és que hi ha preocupació entre els taxistes", ha manifestat el representant sindical del sector.

Protecció i desinfecció dels taxis

Taxistes i Generalitat han arribat a un acord aquests dies per a traslladar els metges a realitzar atenció domiciliària. I molts dels trajectes que fan també són de gent que necessita una visita hospitalària i presenten símptomes característics de la Covid-19. Segons ha explicat, els vehicles seran desinfectats cada dia adequadament i els taxistes aniran protegits per a evitar contagiar-se.

També et pot interessar

stats