Així seran les visites de familiars a les residències de majors en la fase 2

Les visites s'han de sol·licitar amb cita prèvia i seran de fins a dos familiars.

Així seran les visites de familiars a les residències de majors en la fase 2

A partir de dilluns, amb l'entrada de la Comunitat Valenciana en la fase 2 de la desescalada, es permeten les visites a les residències de majors. Així, s'ha desenvolupat un protocol per a regular com seran aquestes visites segons es recull en la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que estableix el pla de transició a la nova normalitat derivada de la pandèmia de Covid-19, de les residències de persones majors dependents, els centres de dia, habitatges tutelats i els centres especialitzats d'atenció a majors (CEAM), centres integrals de majors (CIM) i centres assimilats. Des que les residències es van tancar el passat 12 de març, el contacte telefònic ha sigut l'única relació amb les famílies durant aquests dos mesos i mig d'aïllament.

Les visites serán d'un màxim de dues persones que només podran entrar de forma conjunta si són convivents, i s'hauran d'acordar amb el centre amb cita prèvia. El màxim de visites diàries les regularan els centres en trams entre el 25% i el 10% de la capacitat per a evitar aglomeracions. Abans d'accedir als centres, les persones visitants hauran de prendre's la temperatura i seguir les mesures d'higiene, de distància de seguretat i l'ús de la mascareta. A més, entre una visita i una altra, el personal de neteja desinfectarà la dependència.

La resolució de la Conselleria també permet els reingressos d'aquelles persones que durant la pandèmia van sol·licitar l'alta voluntària amb reserva de plaça, així com els nous ingressos a partir de la segona setmana de la fase 2, sempre que la persona que ingressa done negatiu en la prova de PCR i estiga 15 dies en una habitació individual amb bany d'ús exclusiu abans de la convivència ordinària en el centre.

Durant la fase 2 també es podran desenvolupar activitats en les àrees d'atenció psicològica, activitats de teràpia ocupacional, de rehabilitació, d'animació i de prevenció i promoció de la salut, segons les característiques estructurals del centre i respectant les mesures de seguretat establides. Quant als serveis de perruqueria i podologia, seguiran funcionant amb cita prèvia i atenció individual, seguint les mesures d'higiene i amb ús de mascareta. Les eixides d'esplai de les persones residents no estan permeses fins a la fase 3.

D'altra banda, les residències de persones majors hauran d'enviar abans del 31 de juliol un pla de contingència de conformitat amb la guia de prevenció i control davant de la Covid-19 i les indicacions de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que incloga un estoc de garantia d'equips de protecció individual per a almenys quatre setmanes i un curs específic de formació sobre l'ús d'aquests per al personal, que haurà d'estar disponible a cada residència abans de l'1 d'octubre de 2020.

També et pot interessar

stats