El Senat tanca l’activitat fins setembre amb una sessió de control al govern

El cas Dina, el cobrament dels ERTO i les "desigualtats educatives" a causa del coronavirus centraran el ple.

Imatge d'arxiu del Senat
Imatge d'arxiu del Senat / Europa Press

El Senat tanca l’activitat parlamentària fins setembre amb un últim ple que se celebra aquest dimarts amb una sessió de control al govern. Mentrestant, el Congrés dels Diputats comença un altre ple dedicat a debatre projectes legislatius i a convalidar decrets llei econòmics encara pendents.

En el ple extraordinari de la cambra baixa no compareixeran els membres de l’executiu espanyol. En canvi sí que acudiran al Senat per a contestar a les preguntes dels parlamentaris, encara que sense la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El Partit Popular centrarà l'objectiu de la sessió de la cambra alta en el vicepresident segon, Pablo Iglesias, per la seua implicació en el cas Dina. A més, demanaran l’opinió del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, sobre el paper dels fiscals en aquest cas.

El grup popular portarà també al ple les anomalies en el cobrament dels ERTO, i una altra qüestió sobre la decisió de confinar la ciutadania a causa dels nous rebrots de Covid-19 en algunes àrees del territori espanyol.

Sobre les "desigualtats educatives" a causa del coronavirus preguntarà la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, mentre que ERC s'interessarà per una possible "regularització" dels ciutadans estrangers en situació irregular a Espanya, i JxCAT per l'abonament de l'IVA pendent de cobrament per part de les comunitats autònomes.

La reaparició de brots de la pandèmia, la política exterior del govern espanyol i una moció socialista per a recaptar el suport del Senat a l'executiu en el pròxim Consell Europeu seran motiu d'algunes de les deu mocions que el dimecres discutirà la cambra alta.

També et pot interessar

stats