Els semàfors informen del nivell d’ocupació de les platges d’Oriola

Unes càmeres tèrmiques creen en temps real un mapa per a conéixer l’aforament dels arenals.

Un dels semàfors que s'ha instal·lat a la costa oriolana per a informar del volum d'ocupació
Un dels semàfors que s'ha instal·lat a la costa oriolana per a informar del volum d'ocupació / À Punt NTC

La tecnologia s’està convertint en una gran aliada per a previndre els contagis de Covid-19. Ben bé ho saben a Oriola, on l’ajuntament ha implantat un sistema intel·ligent que té uns sensors que comptabilitzen els usuaris de la platja, i informa en temps real del grau d’ocupació de les platges. En aquest cas, la tecnologia ajuda a conéixer l’aforament per a permetre així que es puga complir la distància de seguretat entre els usuaris.

Uns sensors registren el nombre de persones que entren i ixen dels arenals d’Oriola. La informació es reflecteix a la resta d’usuaris a través d’un semàfor, que depenent del color, informa de quanta gent hi ha a la platja en cada moment. A més dels semàfors, unes càmeres tèrmiques, que capten la temperatura corporal, elaboren un mapa de colors que permet saber quina és l’ocupació de cada platja.

Els usuaris poden consultar aquesta informació a través del web municipal i també d’una aplicació mòbil. Qualsevol dels dos sistemes de mesurament de l’aforament activa una resposta immediata si se supera el límit de persones permés.

També et pot interessar