La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

El calendari del curs escolar 2019-2020 a la Comunitat Valenciana es manté en les dates previstes.

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, aquest dimecres
La ministra d'Educació, Isabel Celaá, aquest dimecres / Fernando Alvarado (Efe)

Les proves d'accés a la universitat (PAU) es faran aquest curs entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en l'extraordinària. Ho ha aprovat aquest dimecres la ministra d'Educació, Isabel Celaá, al costat dels consellers autonòmics del ram en la conferència sectorial telemàtica.

A més, s'ha acordat que “el model d'examen s'ajustarà a l'excepcionalitat" que suposa l'actual estat d'alarma per a no perjudicar l'alumnat.

També s'ha aprovat que es mantinga el calendari del curs escolar 2019-2020 a la Comunitat Valenciana en les dates previstes. Així, finalitzarà el 18 de juny per a l'alumnat d'Infantil i Primària, i el 16 de juny per a l'alumnat d'ESO, batxillerat i FP. A més, es flexibilitzaran les pràctiques de formació professional i que se suspenguen les proves d'avaluació diagnòstica de 3r i 6é de primària i 4t de l'ESO.

Encara que les dates proposades per a la realització de les proves d'accés a la universitat dependran de l'evolució de la pandèmia, s'ha establit que les qualificacions es publiquen abans del 17 de juliol per a la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en el cas de l'extraordinària. L'assignació definitiva de places no es podrà dur a terme abans del 25 de setembre.

Mesures per a la formació professional

Mesures per a la formació professional

La conferència d'Educació ha aprovat també les mesures acordades en la comissió d'FP. Fonamentalment, flexibilitzar les pràctiques al centre de treball per a superar el curs, ampliant el període establit en el calendari escolar. La duració de la formació al centre de treball es limita de manera excepcional a les 220 hores mínimes recollides en la normativa bàsica.

En relació a les proves d'accés a l'FP de grau mitjà o superior per als qui no tinguen els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'ha acordat ajornar-les tant com faça falta, fins i tot fins a la primera quinzena de juliol.

Web amb els materials d'ensenyament a distància

D'altra banda, el Ministeri d'Educació ha elaborat un lloc web per a canalitzar tots els materials d'ensenyament a distància i en línia que s'han posat a la disposició de les comunitats autònomes i de les famílies i els alumnes.

També et pot interessar

stats