La segona setmana de desembre registra un lleuger repunt de contagis a la Comunitat Valenciana

Les morts per Covid-19 a les residències de majors s'han reduït a vora la meitat respecte de la setmana anterior.

Imatge d'arxiu de l'arribada d'un malalt amb coronavirus a l'Hospital La Fe de València
Imatge d'arxiu de l'arribada d'un malalt amb coronavirus a l'Hospital La Fe de València / Shutterstock

En la segona setmana de desembre s'ha notificat una millora en els principals indicadors de la pandèmia, a excepció dels contagis. Els positius per Covid han augmentat lleugerament i la xifra de morts continua superant el centenar setmanal.

Aquesta setmana, a causa d'un dia festiu, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha comunicat dades sobre la situació epidemiològica autonòmica quatre dies. En total s'han notificat 6.802 casos positius, 165 més que els set dies anteriors, un increment del 2,48%.

Pel que fa al percentatge de casos actius, aquesta taxa continua minvant i se situa en el 8,91%, una xifra similar a la registrada al començament del mes d'agost.

Tercera setmana amb menys morts

La Comunitat Valenciana ha notificat més de cent defuncions setmanals a causa de la Covid-19 des de la segona setmana de novembre. Després de tres setmanes consecutives de davallades, els últims set dies s'han registrat 104 defuncions, 32 menys que la setmana anterior.

La dada més esperançadora d'aquesta setmana, però, és la reducció d'un 48% en les morts de persones usuàries de residències de majors, que es tradueix en 14 defuncions menys que la setmana anterior.

En aquesta línia, també hi ha hagut un descens del 27,17% en els casos positius entre residents i un 33,68% entre les persones que treballen en aquests centres. En total, aquesta setmana s'han notificat 134 contagis de persones usuàries, 50 menys que l'anterior, i 63 entre les plantilles, 32 menys.

Quant a les residències sense cap cas de Covid-19, l’última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat suma quatre centres més que la setmana anterior, un total de 88.

Reducció de la pressió hospitalària

Per quarta setmana consecutiva, la pressió hospitalària al territori valencià ha minvat i en l'actualitat hi ha un total de 1.139 pacients Covid ingressats, 55 menys que la setmana anterior.

Quant a l'ocupació a les UCI, hi ha 240 pacients contagiats amb coronavirus, 17 menys que en els últims set dies. Aquesta davallada del 6,61% continua amb la tendència a la baixa de les darreres tres setmanes.

El percentatge de pacients contagiats de Covid-19 a les UCI valencianes és del 23,99%, 3,3 punts menys que fa set dies. Aquesta xifra se situa per damunt de la mitjana espanyola del 21,98%.

Davallada de la incidència acumulada

La incidència acumulada dels últims catorze dies continua reduint-se i actualment és de 200,27 casos per cada 100.000 habitants, una davallada de 32,37 punts respecte de la setmana anterior. Aquesta taxa és superior a la mitjana estatal de 189,56.

53 brots menys

La segona setmana de desembre ha sumat un total de 223 brots de Covid-19, 53 menys que els set dies anteriors, la qual cosa suposa un descens del 19,20%.

A més, les persones afectades pels brots han sigut 1.095, 205 menys que en l'anterior, una reducció del 21,22%.

També et pot interessar

stats