La segona onada s’estabilitza a la Comunitat Valenciana

En aquests moments hi ha 5.935 casos actius, la xifra més baixa de les últimes tres setmanes.

Un sanitari ajuda a fer una videoconferència a un pacient, negatiu de Covid-19, en l’Hospital Arnau de Vilanova de València
Un sanitari ajuda a fer una videoconferència a un pacient, negatiu de Covid-19, en l’Hospital Arnau de Vilanova de València / Rober Solsona (Europa Press)

L’evolució de la segona onada de la pandèmia millora al territori valencià. Després de dues setmanes d'estabilització i davallada dels contagis diaris, dels casos actius i dels ingressos en hospitals, aquest dilluns les xifres mantenen la tendència a la baixa. De fet, per segona setmana consecutiva, la Comunitat Valenciana se situa com la comunitat autònoma amb la incidència acumulada més baixa del territori espanyol. Mentre que a Espanya la incidència és de 101,12 casos per cada 100.000 habitants, al territori valencià és de 37,29 positius per cada 100.000 habitants.

En aquests moments hi ha 5.935 casos actius. Això suposa un 12% del total de contagis que s’han detectat des de l’inici de la pandèmia. Aquesta és la xifra més baixa des del 7 de setembre passat, quan hi havia 5.826 positius actius al territori valencià.

Els últims dos dies s’han registrat 438 contagis per coronavirus, per la qual cosa la xifra total de positius des del començament de la pandèmia puja a 39.222 persones. Per províncies, se n’han notificat 25 a la de Castelló, 205 a la d’Alacant i 208 a la de València.

Baixa també el nombre d’ingressats als hospitals valencians. A dia de hui hi ha 458 persones hospitalitzades, quaranta menys que fa una setmana. Pel que fa al nombre de persones que ocupen un llit en les Unitats de Cures Intensives (UCI), es manté estable, amb 74 ingressats. Per províncies, als hospitals de Castelló hi ha 69 persones ingressades (9 a l’UCI), a Alacant 151 (34 a l’UCI) i 238 a València (31 a l’UCI).

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat cinc defuncions, una de les quals en una residència d’ancians. El total de persones que han mort des de l’inici de la crisi sanitària puja ja a 1.630.

Dos brots a Onda amb 27 contagis

Aquest dilluns s’han notificat dèsset brots al territori valencià, la majoria d’origen social. Destaquen dos brots a Onda, amb un focus d’origen social de dotze contagis i un de tipus laboral amb quinze positius. Preocupa la situació d’aquest municipi de la Plana Baixa, on el nombre d’infeccions continua augmentant dia rere dia.

També s’han registrat brots a Alcoi, el Poble Nou de Benitatxell, Càlig, la Pobla de Vallbona, Oriola, Peníscola, Sagunt, Saix, Vilallonga, Vinaròs (2) i València (4).

També et pot interessar

stats