La segona onada avança amb força a la Comunitat Valenciana: 1.202 casos i 11 morts en l’últim dia

Continuen augmentant els ingressos en els hospitals valencians, amb 808 persones hospitalitzades hui en dia.

La segona onada avança amb força a la Comunitat Valenciana: 1.202 casos i 11 morts en l’últim dia
La segona onada avança amb força a la Comunitat Valenciana: 1.202 casos i 11 morts en l’últim dia

La segona onada del coronavirus avança amb força a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 1.202 contagis i, per tercera vegada en aquesta setmana, se supera el llindar dels mil positius, fet insòlit des de l’inici de la pandèmia. Més de la meitat dels casos provenen de la província de València, que en suma 596 més, mentre que Alacant en registra vora un 40%, amb 470. Castelló, per la seua banda, amb 136 nous positius comptabilitza només l’11% dels nous contagis confirmats.

Així, el total d’infeccions des de l’inici de la crisi sanitària supera ja els 53.878 casos. Per províncies, la de València continua concentrant més de la meitat dels casos positius, amb 29.705. A continuació se situa Alacant, amb 18.409 i Castelló, amb 5.757.

Entre aquest dilluns i aquest divendres s’han registrat un total de 4.469 nous casos positius per coronavirus, un 35% més que en el mateix període de la setmana anterior. Així, es confirma la tendència ascendent dels contagis les últimes dues setmanes.

També s’han comunicat 11 defuncions, una d’elles a una residència de persones majors. El nombre total de persones que s’han mort de Covid-19 des que va començar la pandèmia global de defuncions s’eleva ja a 1.764 persones. Per províncies, a la de València han mort 900 persones, a la d’Alacant 607 i, al nord, a Castelló, 257.

Quant als ingressos als hospitals i les unitats de cures intensives, continuen creixent sense fre, ja que el nombre d'hospitalitzacions ha pujat un 40% respecte a la setmana passada, mentre que el d’ingressos en UCI ha augmentat un 49%. En aquests moments hi ha 808 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 42 més que aquest dijous. D’aquestes, 125 ocupen un lloc a les UCI, 8 més que en l’últim balanç.

La província de València és la que registra també més de la meitat de les hospitalitzacions, amb 452 (58), mentre que a Alacant hi ha 279 (56 a l’UCI) i a la de Castelló 77 (11 a l’UCI). Així, tot i que les hospitalitzacions són vora el doble a la província de València, la pressió assistencial sobre les UCI és molt semblant a la d’Alacant.

També augmenta el nombre de casos actius respecte a la setmana passada, ja que actualment hi ha 7.907 casos actius, un 43% més que fa set dies.

Rècord de brots: 53 en un dia

Aquest divendres s’han registrat 53 brots a la Comunitat Valenciana. És la segona vegada aquesta setmana que ocorre açò després que dimecres se’n notificaren 50. De fet, el nombre de brots registrats entre aquest dilluns i aquest divendres ha experimentat un augment del 72,36% respecte al mateix període de la setmana anterior.

Dels 53 brots, 8 són de grans dimensions, és a dir, tenen 10 o més casos. El més nombrós es troba a Massamagrell, amb 15 casos d’origen laboral. Tant Castelló de la Plana com Vinaròs registren dos brots de grans dimensions cadascú, d'11 i 12 els de Castelló i d'11 els dos de Vinaròs. En el cas de València, només s'ha registrat un brot de grans dimensions amb 10 persones contagiades, però notifica 10 brots en total.

Els altres dos brots de grans dimensions estan a Bunyol i Xiva, amb 10 contagis cadascun

Menció a banda mereix el cas d’Oriola i el d’Elx, que tot i ser dues de les quatre ciutats amb mesures restrictives específiques, han registrat 5 i 2 brots respectivament. A més, des d’aquest dilluns, Elx ha registrat almenys un brot cada dia, i Oriola dimarts, dimecres i divendres també n’ha registrat almenys un.

Actualització de la situació a les residències

Ara per ara hi ha algun cas positiu a 36 residències de majors, 6 més que en l’últim balanç. D’aquestes, un 50% estan a la província de València, que té casos positius a 22 residències. A la de Castelló hi ha 4 centres en aquesta situació i 10 a la d’Alacant.

També et pot interessar

stats