La segona fase tindrà una única franja horària, per a majors i persones vulnerables

Sanitat també valora flexibilitzar en aquesta etapa l'aforament per a bars, restaurants i comerços fins al 50%.

Dos persones caminen pel carrer durant la desescalada
Dos persones caminen pel carrer durant la desescalada / À Punt NTC.

Les franges horàries establides en l'actualitat per a regular l'eixida ordenada dels xiquets, els majors d'edat i els joves i adults que facen esport al carrer desapareixeran per a aquells territoris que entren en la fase 2 del pla de desescalada.

Així ho ha avançat aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la compareixença setmanal davant de la Comissió de Sanitat del Congrés. Illa ha donat la raó al PNB, que en la sol·licitud per a passar a la fase 2 el pròxim dilluns ha demanat que s'eliminen aquestes franges horàries.

En l'actualitat, només les illes d'El Hierro, La Gomera, La Graciosa i Formentera estan en la fase 2, mentre que la resta dels dos arxipèlags, així com Galícia, Astúries, Cantàbria, Navarra, Euskadi, La Rioja, Aragó, Extremadura, Andalusia, Múrcia, Ceuta i Melilla, part de Catalunya i Conca i Guadalajara, així com certes àrees rurals de Castella i Lleó, aspiren a progressar a aquesta fase a partir del pròxim dilluns, 25 de maig. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha avançat que no sol·licitaran el canvi de fase per a la Comunitat Valenciana per a la pròxima setmana.

Dissabte passat, el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar una orde per la qual flexibilitzava la pràctica a l'aire lliure d'activitat física de totes aquelles persones fins a 70 anys a qualsevol hora del dia, amb l'única excepció de la franja horària reservada entre les 10:00 hores i les 12:00 hores i entre les 19:00 hores i les 20:00 hores, per als majors d'edat i persones més vulnerables davant de la Covid-19.

Aforament dels establiments

Illa també ha assenyalat que valoren flexibilitzar, encara més del que hi ha havia previst, restriccions en matèria d'aforament per a bars, restaurants i comerços, del 40% previst fins al 50%, una altra de les demandes del PNB i que el ministre s'ha compromés a estudiar.

També et pot interessar

stats