La segona dosi de Pfizer arriba als primers valencians i valencianes vacunats

La residència Verge del Miracle de Rafelbunyol, el primer centre geriàtric on es completarà el procés d'immunització.

Carmen Gómez, la primera vacunada de la segona dosi a la Comunitat Valenciana

Aquest diumenge, 21 dies després de la històrica jornada en què va començar la campanya de vacunació contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana, Espanya i la Unió Europea, arriba el moment d'administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer i BioNTech, que completa el procés d'immunització.

La primera persona a rebre aquesta segona dosi a la Comunitat Valenciana ha sigut Carmen Gómez, de la residència Verge del Miracle de Rafelbunyol, on fa exactament tres setmanes, Batiste Martí es convertia en el primer valencià que rebia el preparat immunitzador. D'aquesta manera, les persones residents i treballadores d'aquest centre completen hui el procés d'immunització. Després de rebre la segona dosi, les persones que es vacunen adquiriran la immunitat enfront de la Covid-19 en el termini de deu dies, segons explica la farmacèutica Pfizer.

Aquest dilluns la Comunitat Valenciana rebrà 17.550 dosis, el 58% del carregament habitual a causa de la decisió de Pfizer de reduir el nombre de vacunes entregades a la Unió Europea per a augmentar la seua capacitat de producció. En total, a Espanya arribaran 62.230 dosis menys cada setmana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que aquesta situació suposa un “colp a la trajectòria de vacunació” a la Comunitat Valenciana, que s'havia situat al capdavant de tot Espanya. No obstant això, el cap del Consell ha assegurat que en deu o quinze dies es podrà recuperar el ritme actual.

Segons les previsions del Ministeri de Sanitat, el 25 de gener ja es rebran les 30.255 dosis habituals i en les pròximes setmanes es reposaran les 12.750 que no arribaran aquest dilluns.

La Comunitat Valenciana ja ha administrat 86.927 vacunes, el 92,1% de les que han arribat al nostre territori (11.653 a la província de Castelló, 32.472 a la d'Alacant i 42.802 a la València). Segons l'informe del Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia en percentatge de vacunació, per darrere de Melilla, i per davant de Galícia, Astúries i Cantàbria, que ja han inoculat més del 80% de les vacunes rebudes.

L'administració de la segona dosi per a immunitzar-se contra la Covid-19 també s'ha encetat aquest diumenge en sis comunitats autònomes: Euskadi, Galícia, Madrid, Catalunya, les Illes Balears i les Canàries. La resta d'autonomies de l'estat començaran a inocular la segona dosi aquest dilluns.

També et pot interessar

stats