Segon dia consecutiu sense cap defunció associada a la Covid-19

La Generalitat manté el nivell 2 d'emergència sanitària amb l'objectiu de respondre ràpidament en cas de rebrot.

Segon dia consecutiu sense cap defunció associada a la Covid-19
Segon dia consecutiu sense cap defunció associada a la Covid-19

La Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció associada amb el coronavirus en les últimes 24 hores, una circumstància que es compleix per segon dia consecutiu. Pel que fa als nous contagis al territori valencià, s’han localitzat set casos nous amb proves PCR en les últimes 24 hores, una xifra que dobla els nous casos d’ahir diumenge, que van ser sols 3.

Els nous casos es localitzen, majoritàriament, a la província de València (6) i només un s’ha identificat a la de Castelló. Cap dels nous casos és d’Alacant. Quatre dels nous casos de coronavirus són de residents de geriàtrics i dos de treballadors sociosanitaris d’aquests centres.

Des de l’inici de la pandèmia, hi hagut 11.486 casos positius de Covid-19 al territori valencià: 1.600 a Castelló, 3.955 a Alacant i 5.926 a València. D'altra banda, als contagis cal sumar 5 casos no assignats de dies anteriors.

Sols hi ha 76 persones ingressades

Així mateix, des què va començar la pandèmia, 1.468 persones de la Comunitat Valenciana han mort. Pel que fa a les hospitalitzacions, a hores d’ara en queden 76 amb Covid-19 ingressades als centres hospitalaris valencians: 8 a Castelló, 29 a Alacant i 39 a València.

A les UCI valencianes únicament queden huit pacients amb coronavirus, 5 als hospitals d’Alacant i 3 als de València, ja que a les UCI de Castelló ja no en queda cap.

Quant als pacients curats, les altes continuen en ascens i se n'han registrades 23 noves des de l'actualització d'aquest diumenge. En total, són ja 14.390 les persones que s'han curat des que va començar la pandèmia: 1.691 de Castelló, 4.954 d'Alacant i 7.740 de València, a les quals cal sumar-ne 5 més corresponents a desplaçats.

De tots els contagis en queden actius 2.055, la qual cosa suposa un 11,4% del total de casos detectats.

En 18 residències de persones majors hi ha algun cas actiu de coronavirus, mentre que una desena de residències del territori valencià continuen sota vigilància activa de control sanitari.

Es manté el nivell 2 d'emergència

Tot i que l'estat d'alarma decretat per a fer front a la pandèmia ja ha finalitzat, la Generalitat manté el nivell 2 d'emergència sanitària per a poder respondre de manera ràpida en cas que hi haja un rebrot de la Covid-19, segons ha confirmat el president Puig aquest dilluns en la reunió de coordinació amb la delegada del govern espanyol. A tot l'Estat, dels 36 focus detectats, onze centren l'atenció del Ministeri de Sanitat per la quantitat i les característiques que presenten.

També et pot interessar

stats