El sector taurí valencià reivindica a Castelló el seu vessant cultural

En una manifestació han demanat que es tornen a celebrar les corregudes i els bous al carrer.

Manifestació a favor de la tauromàquia davant la plaça de bous de Castelló
Manifestació a favor de la tauromàquia davant la plaça de bous de Castelló

El sector taurí de la Comunitat Valenciana s'ha concentrat aquesta vesprada a Castelló en defensa de la tauromàquia i per a reivindicar que els bous de carrer o les corregudes formen part de la cultura i, per tant, han de tornar a celebrar-se.

A partir del dilluns vinent, la Comunitat Valenciana estarà en fase 3 i ja serà possible fer corregudes de bous amb un aforament del 50%, ja que el decret de la Generalitat manté en aquest cas l'establert pel Ministeri de Sanitat.

Aquesta mesura no ha agradat a les penyes d'aficionats a la tauromàquia, especialment les de bous al carrer, una activitat taurina que, de moment, no es pot reprendre. Defenen que els festejos taurins estan molt arrelats al país valencià i formen part de la seua cultura i, com a tals, deuen ser reactivats.

També s'ha manifestat el sector de la ramaderia perquè, amb la suspensió dels bous al carrer, està suportant una despesa en l'alimentació i manteniment dels animals que no es veu compensada amb ingressos, tal com ha explicat el president de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, a À Punt Notícies.

De fet, la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat Valenciana calcula que deixar de fer bous al carrer als pobles suposarà pèrdues que tindran un impacte directe en el sector ramader de més de huit milions d'euros.

També et pot interessar

stats