El sector tauleller de Castelló podrà reprendre l’activitat productiva a partir del 10 d’abril

La patronal fixa divendres perquè les fàbriques tornen a funcionar després de la caiguda del 60% de la demanda.

La patronal Ascer fixa divendres perquè les fàbriques tornen a funcionar després de la caiguda del 60% de la demanda
La patronal Ascer fixa divendres perquè les fàbriques tornen a funcionar després de la caiguda del 60% de la demanda / À Punt NTC

El 10 d’abril, Divendres Sant, és la data que fixa la patronal del taulell, Ascer, perquè les fàbriques, la majoria concentrades a les comarques del nord, tornen a funcionar després de la caiguda del 60% de la demanda. La setmana passada van aturar l’activitat com a conseqüència del decret del govern espanyol que obligava a paralitzar les activitats econòmiques no essencials per a intentar frenar la propagació del coronavirus.

El secretari general d’Ascer, Alberto Echavarría, assegura que entenen que a partir del 10 d’abril “estaran en condicions de reiniciar la producció” junt amb altres sectors en la mateixa situació i arrancar “amb les condicions de seguretat i normatives” aplicades des del Ministeri de Sanitat.

Una afirmació que contradiu el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, que assegurava aquest dilluns que la tornada a l’activitat per Setmana Santa es faria d’una forma escalonada.

Des de l’Associació de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics, el secretari general, Manuel Breva, ha reclamat al govern central mesures per a injectar liquiditat al sector mitjançant una injecció de fons directa que permeta als sectors industrials subsistir a aquesta situació d’una forma ordenada.

També et pot interessar

stats