El sector tauleller adopta les primeres mesures per la caiguda de la demanda internacional

El Grup Porcelanosa aplica una parada tècnica fins al 19 d'abril i els 3.000 treballadors estaran a casa a partir de dilluns.

El Grup Porcelanosa aplica una parada tècnica fins al 19 d'abril a partir de dilluns

La patronal taulellera Ascer ha advertit que la demanda internacional comença a ressentir-se a causa de la crisi sanitària del Covid-19. Un descens al qual s'afig la caiguda de vendes també al mercat espanyol, que representa el 25% del negoci. Davant d'aquesta caiguda, les empreses han pres mesures com ajustos de jornades, avançament de vacances i la posada en marxa d'ERTO parcials. Per exemple, un dels referents del sector, el Grup Porcelanosa pararà dilluns l'activitat a les fàbriques de Vila-real, a la Plana Baixa.

Aquesta parada de les huit empreses del Grup Porcelanosa serà fins al diumenge 19 d'abril i tot dependrà de si l'actual estat d'alarma decretat pel coronavirus es torna o no a allargar-se. Els quasi 3.000 treballadors estaran a casa a partir de dilluns i, de moment, continuen en nòmina i de fet no es preveu presentar cap expedient de regulació d'ocupació temporal. Amb el personal d'oficina ha implantat el teletreball i s'hi han establit serveis mínims. L'empresa ha aprofitat la parada tècnica que fa normalment durant les vacances de Setmana Santa.

La patronal ceràmica Ascer considera que és necessari que s'adopten mesures de liquiditat d'una forma urgent i àgil per a garantir la supervivència, assegurar els llocs de treball i el futur del sector després de la crisi.

També et pot interessar

stats