Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El sector subministrador de material sanitari demana al govern espanyol que s’invertisca en empreses estratègiques

21 min.

El sector subministrador de material sanitari s’ha vist desbordat amb la crisi de la Covid-19. A més d’haver de cobrir les necessitats diàries dels hospitals ha hagut de fer front a una demanda de material que s’ha multiplicat de manera ben notable amb el coronavirus. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí Antonio Sanchis, gerent de Dilesa (Distribuciones Levantinas Sanitarias).

“No estava preparat ningú, es pensava que no anava a arribat ací”, ha explicat. L’augment exponencial de la demanda ha obligat a buscar el material en el mercat internacional, principalment la Xina. “En el món industrial s’ha anat a fabricar on és més barat. Aquesta situació mostra la necessitat de tindre empreses estratègiques a Espanya que puguen fer front a contextos com els que vivim”.

Per això, Antonio Sanchis ha demanat que s’invertisca més en companyies innovadores i relacionades amb el sector sanitari, així com que se’ls done suport en els concursos públics. “Es poden fer productes de qualitat; no sempre optar per l’opció més barata; cal ajudar la fabricació nacional”. En aquest sentit, Sanchis creu que a Espanya es té la maquinària i la tecnologia necessàries. Ara, creu que manca donar a la indústria el suport necessari.

Contingut no disponible
stats