Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El sector pirotènic perd entre el 95 i el 100% de la facturació per la Covid-19

10 min.

La suspensió de les Falles, els Moros i Cristians d'Alcoi i la de les Fogueres i la Magdalena suposen una pèrdua de facturació d'entre el 95 i el 100% de les empreses pirotècniques. Això està posant en perill el sector pirotènic valencià, ja que lamenten que no reben cap ajuda perquè no estan considerats bé cultural.

Nicolás Magán, portaveu de l'Associació Nacional de la Pirotècnia (Aepiro) diu que només a la Comunitat Valenciana s'han produït pèrdues en el sector d'almenys 20 milions d'euros. "Les Falles són el començament de la campanya, però el 10 de març ja es van suspendre, i després s'està produint el degoteig de suspensions d'altres festes on la pirotècnia és una tradició imprescindible", ha assegurat.

"El sentir del sector és que estem abandonats per les administracions, que estem com oblidats, mentre que sí s'ha tingut en compte el gremi dels artistes fallers i als músics", destaca Magán. Segons ell, el fet que no tinga consideració cultural la pirotècnia a pesar de ser un ofici artesà, "fa que no tinguemm ajudes directes i que ara mateix moltes empreses pirotècniques s'enfronten a la desaparició".

Així mateix, ha explicat que encara que les empreses pirotècniques han tractat de seguir treballant, la majoria han hagut de paralitzar la producció perquè tenen els magatzems plens i la llei els obliga a limitar el volum de pirotècnia i ara el sector està abocat als acomiadaments de treballadors.

Per tant, el sector pirotècnic demana la consideració cultural per a rebre ajudes i que es deixen disparar els espectacles pirotècnis perquè se celebren en espais oberts. "Estan ofegant un sector xicotet però significatiu", ha lamentat el portaveu del sector en l'àmbit estatal.

Contingut no disponible
stats