El sector musical es manifesta a Alacant i a València per a denunciar la seua “situació alarmant”

Prèviament s’han repartit tiquets als assistents per a controlar i limitar les mobilitzacions.

Manifestació del sector de l'espectacle davant l'Ajuntament de València
Manifestació del sector de l'espectacle davant l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Els treballadors del sector de l'espectacle, agrupats en el moviment Alerta Roja (en què s'inclouen associacions, empreses i persones a títol individual) es manifesten aquest dijous en 28 ciutats d'arreu del territori espanyol, entre les quals hi ha Alacant i València.

L'objectiu de les protestes és "donar visibilitat a l'alarmant situació" que viu el sector, "a la vora del col·lapse" per la crisi sanitària del coronavirus, segons denuncien en la convocatòria.

El sector manté les protestes després de la reunió de dilluns amb el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i denuncia que cal avançar en mesures efectives. Consideren insuficients els arguments del Ministeri de Cultura, que veu complicat garantir la seguretat sanitària en els espectacles en directe, i remet a les ajudes generals per cessament d'activitat, als ERTO i a altres mesures per a pal·liar l'impacte econòmic de la pandèmia.

Entre les reclamacions del sector, incloses en el manifest, està la necessitat de reconéixer l’àmbit de l'espectacle i dels esdeveniments socials per part d'institucions i administracions públiques com un sector "especialment perjudicat" pel coronavirus i "prioritari". A més, demanen la creació "immediata" d'una taula sectorial.

Així mateix, demanen una "reactivació immediata" de les agendes culturals i d'esdeveniments socials de les administracions públiques, "sota l'estricte compliment" de tots els protocols de seguretat sanitària.

Malgrat que encara no es coneixen les xifres de desocupació en el sector, el portaveu d'Alerta Roja, Iván Espada, sí que ha avançat que el volum de treball executat en aquestes dates és d'un 10% respecte als d’anys anteriors. Així mateix, les pèrdues del sector de la música en directe pugen a 660 milions d'euros, segones les estimacions del moviment Alerta Roja.

També et pot interessar