El sector de l'òptica, greument afectat per la crisi del coronavirus

Entre un 30% i un 40% dels negocis tindran problemes econòmics i algunes superfícies podrien fins i tot tancar.

El sector de l'òptica, greument afectat per la crisi del coronavirus
El sector de l'òptica, greument afectat per la crisi del coronavirus

El sector de l'òptica és, durant la crisi del coronavirus, una de les grans perjudicades per la condició de sanitaris, però també pel fet que està lligat, en part, a un mercat d'oferta i demanda. Com que els professionals de l'òptica i l'optometria s'engloben dins dels sectors considerats essencials, no es poden acollir a les mesures econòmiques que el govern espanyol va instaurar amb el decret d'estat d'alarma. No obstant això, la falta de clientela i el deure d'obrir van crear una situació de descompensació entre ingressos i despeses.

Amb el pas de les setmanes i les protestes dels professionals, la seua situació s'ha regulat i ha millorat. Encara així, el president del Col·legi d'Òptics i Optometristes de la Comunitat Valenciana, Andrés Gené, ha assegurat en Les notícies del matí que el sector està en una posició "crítica".

Gené ha explicat que entre un 30% i un 40% de les superfícies que exerceixen aquesta activitat econòmica es veuran greument afectades i ha anat més enllà, ja que considera que, en cas de continuar molt de temps en confinament i amb les mesures de l'estat d'alarma, alguns establiments irremeiablement hauran de tancar.

També et pot interessar

stats