El sector de l'oci nocturn ha elaborat una guia de mesures de reducció de riscos contra el coronavirus

Es preveuen mesures de seguretat com llistes de preus amb codis QR o l'ús de mascaretes en la pista de ball.

El sector de l'oci nocturn ha elaborat una guia de mesures de reducció de riscos contra el coronavirus
El sector de l'oci nocturn ha elaborat una guia de mesures de reducció de riscos contra el coronavirus

Llistes de preus amb codis QR, la recuperació de les palletes en les barres, l'ús dels reservats i l'ús de mascaretes en les pistes de ball són algunes de les mesures per a preservar la seguretat en els 1.600 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana quan recuperen l'activitat.

Per a fer-ho garantint la seguretat i protegint la salut de treballadors i clients, l'Associació d'Empresaris de Sales de Festa, Ball i Discoteques i l'Associació d'Empresaris de Pubs han col·laborat amb la patronal de l'oci nocturn, juntament amb l'Institut de la Qualitat Turística Espanyola, per a elaborar una guia de mesures de reducció de riscos contra el coronavirus.

La guia de mesures, pendent de validació pel Ministeri de Sanitat, proposa la utilització de terrasses en els locals d'oci com a mecanisme per a facilitar la progressiva recuperació de l'activitat com a eina de suport i control dels fluxos de públic a l'interior dels locals.

En segon lloc, caldrà adaptar el funcionament de les cues i utilitzar els elements de senyalització per a assegurar que es compleixen els dos metres de distància interpersonal.

En relació amb les barres, serà necessari promoure l'ús de palletes ecològiques, i serà recomanable la utilització de llistes de preus simplificades, PDA, aplicacions amb codis QR i sistemes de pagament a través de TPV.

Un altre dels elements que contribuirà a facilitar el funcionament dels locals en la nova normalitat serà la utilització de reservats i zones vip, que contribuiran a sectoritzar els espais i garantir la distància entre els grups de persones.

Mascaretes en la pista de ball

En el cas de les pistes de ball, l'ús de mascaretes serà obligatori mentre ho establisca l'administració sanitària, es delimitarà el perímetre de la pista de ball i s'utilitzarà una quadrícula que permeta orientar el públic sobre quina ha de ser la zona de ball que ocupe per a protegir i preservar la distància interpersonal.

Respecte a les condicions sanitàries, serà imprescindible rentar-se les mans en entrar i en eixir, i els locals disposaran de personal responsable del control de la capacitat i del correcte funcionament.

També et pot interessar

stats