El sector de l'oci nocturn crea un canal per a denunciar festes il·legals

A València la Policia Local ha desallotjat 300 persones en un macrobotellot que ha conclòs amb 150 sancions.

Spain Nightlife ha posat en marxa un canal per a rebre denúncies sobre festes il·legals
Spain Nightlife ha posat en marxa un canal per a rebre denúncies sobre festes il·legals / Arxiu

La patronal estatal de l'oci nocturn i espectacles Spain Nightlife ha posat en marxa un canal per a rebre denúncies sobre festes il·legals en territori espanyol, després de rebre múltiples denúncies i queixes les últimes setmanes per part de les associacions després de tancar-se l'oci nocturn. Al barri de Benimaclet de València, per exemple, la Policia Local ha desallotjat 300 persones en un macrobotellot que ha acabat amb 150 sancions. La immensa majoria dels participants en la festa no portaven mascareta i compartien la beguda.

Seguint el mateix sistema instaurat divendres a Catalunya, la patronal ha decidit estendre aquest canal de denúncies a tot el territori espanyol. El correu electrònic al qual es podran dirigir aquestes denúncies, fins i tot de manera anònima, és denuncia@spain-nightlife.es. La bústia de denúncies n’ha rebut durant el cap de setmana 14 a Catalunya. En un dels casos es venien taules VIP per un import màxim de 5.000 euros i totes dues se celebraven en "lloc secret". En altres municipis d'Espanya també s'han celebrat festes il·legals cobrant entrada, com ara dues festes multitudinàries a Marbella i a Eivissa que van tindre lloc dissabte.

Spain Nightlife assegura que els contagis continuen en augment a Espanya, quan l'oci nocturn legal es troba totalment tancat des de fa 15. Malgrat això, lamenten que es continua acusant l'oci nocturn de ser una font important de contagis i es bloqueja qualsevol possibilitat de reobertura. Segons explica el secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas: "Ha quedat acreditat que l'oci nocturn legal no és una font important de contagis, perquè mentre han estat oberts [els locals], l'índex de contagis no ha sigut tan alt com les últimes setmanes".

Al mateix temps, la patronal està estudiant la creació d'una llista negra d'empreses que lloguen equips de so i il·luminació a aquestes festes il·legals, atés que les considera "copartícips".

També et pot interessar

stats