APunt Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El sector de l’oci nocturn amenaça d'anar als tribunals per a evitar el tancament de locals

19 min.
tp

El sector de l’oci nocturn es revela després de conéixer les últimes mesures anunciades pel Ministeri de Sanitat, i a l’espera de saber com s’apliquen a la Comunitat Valenciana, amenacen d'anar als tribunals si és necessari. Pensen que el tancament de discoteques no respon a criteris sanitaris i que abocarà molts establiments al tancament definitiu.

“Estigmatitzar el sector no té sentit, a més sense cap argument”, ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Javier Galdeano, president de l’Associació de Locals de Restauració i d’Oci d’Alacant. Li sembla injust que paguen “justos per pecadors” i creu que els locals que han incomplit les normes són minoria, per la qual cosa aposta per una solució alternativa, com ara més mesures que ajuden a controlar la seguretat del sector.

“Estem convençuts que es poden mantindre oberts els locals, que ens diguen quines coses més podem fer i ho farem”, ha declarat Galdeano. Una opinió que també comparteix Víctor Pérez, el president de Fotur, la patronal de l’oci nocturn. En una entrevista en Les notícies del matí, Pérez va declarar que no creu que el tancament de locals ajude a abaixar el nombre de casos de Covid-19.

El PP demana una “reacció immediata” per a ajudar el sector

Per la seua banda, la regidora del Grup Popular a l'Ajuntament de València Paula Llobet ha alertat que la situació “d'incertesa” del sector del turisme i l'oci a la ciutat requereix una “reacció immediata” i un pla de xoc “urgent davant l'elevat risc que en els pròxims mesos hi haja una sagnia de llocs de treball”.

Segons Llobet, aquest pla “hauria d'incloure una acció conjunta entre la Generalitat i l'Ajuntament amb ajudes directes destinades a frenar la pèrdua d'ocupacions i un paquet de mesures de bonificacions i incentius fiscals que reduïra notablement la càrrega impositiva que suporten en l'actualitat aquestes empreses vinculades al sector serveis”.

Contingut no disponible