Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El sector de l’oci calcula que un 15% dels locals no podrà tornar a obrir després de la crisi

21 min.

La quarantena per la Covid-19 ha deixat tancats els locals d’oci i suspesos tot tipus d’esdeveniments. Una situació “molt adversa”, com l’ha qualificada en una entrevista en Les notícies del matí Juanjo Carbonell, secretari general de Fotur, la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana. Segons calcula el sector, entre un 15% i un 20% dels locals no podrà tornar a obrir després de la crisi, un fet de gran impacte per a empresaris, treballadors i col·laboradors d’aquests projectes.

“És una catàstrofe per als negocis”, ha indicat. A hores d’ara, ha comentat, el sector es troba a l’espera de saber les pautes marcades per l’administració i quines mesures caldrà implantar per a poder tornar a l’activitat, amb una prioritat, la seguretat de la clientela. “La seguretat de les persones ha d’estar per damunt de tot”, ha insistit. Per això, els establiments obriran "quan es puga garantir la seguretat sanitària i poder omplir l’aforament al cent per cent”.

En aquest sentit, Juanjo Carbonell s’ha mostrat optimista. “Estic segur que des del primer moment la gent tornarà als locals”. Això sí, pensa que canviarà el model d’oci, a pesar que no en canviarà l’essència, “la relació humana”. El sector a hores d’ara també mira a països com la Xina, Alemanya o Noruega, per a veure quines mesures es prenen a l’hora d’obrir els locals. “El millor model el copiarem a Espanya; en l’adversitat hem de créixer”.

Contingut no disponible
stats