El sector de la indumentària de festa ix al carrer per a demanar ajuda

La pandèmia ha reduït els ingressos en un 99% i els professionals avisen que desapareixeran si no reben cap suport.

Protesta, aquest matí, al centre de València
Protesta, aquest matí, al centre de València

La pandèmia ha deixat molts sectors en una situació complicada, entre les quals hi ha el de la indumentària de festa. Els professionals de la indumentària valenciana han llançat aquest dimarts al centre de València un agònic missatge d’ajuda: o hi ha Falles en 2021, o és el final d'un sector clau per a una festa patrimoni de la humanitat.

La suspensió de les falles 2020 i d'altres festes a causa de la pandèmia ha fet caure els ingresos del sector en un 99%. Sense clients ni encàrrecs, i amb les màquines parades, demanen que s'agilitzen les ajudes "promeses" per l'Ajuntament de València, i que es publique un calendari que garantisca les Falles del 2021. La seua alternativa: mobilitzacions per a denunciar la mort del sector.

El col·lectiu ha eixit aquest dimarts al carrer convocat per la nova Associació de Comerços d'Indumentària Valenciana, que té més de 60 socis. Han protagonitzat una marxa silenciosa pel centre de València per a visibilitzar la mort del sector, vestits de negre i amb crespons per a exigir ajudes i transparència. Amb el lema "La indumentària també és patrimoni”, els indumentaristes, artesans, telers i orfebres de tota la Comunitat Valenciana demanen un pla d'acció que garantisca la supervivència del sector.

També et pot interessar

stats